Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvoj lidských zdrojů (KPD / MROLZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / MROLZ - Rozvoj lidských zdrojů, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 2. státní politika rozvoje lidských zdrojů3. - 4. programy EU pro rozvoj lidských zdrojů5. - 6. obecné a specifické požadavky na zaměstnance v současné společnosti7. - 8. odborné kompetence a možnosti jejich rozvoje9. - 10. obecné kompetence a jejich rozvoj v celoživotním vzdělávání11. rozvoj lidských zdrojů s využitím internetu12. e-learning jako efektivní metoda rozvoje lidských zdrojů13. aktuální projekty rozvoje lidských zdrojů v České republice

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost státní politiky rozvoje lidských zdrojů a programů EU pro rozvoj lidských zdrojů,- schopnost diferenciace obecných, odborných a specifických požadavků na zaměstnance v současnosti,- schopnost osobního rozvoje v celoživotním vzdělávání,- kompetence rozvoje lidských zdrojů s efektivním využitím ICT - internetu, eLearningu,- kompetence tvorby projektů rozvoje lidských zdrojů pro potřeby České republiky.

Literatura

Programové dokumenty Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Materiál EU. Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů, 2004. KALNICKÝ, J. HRM-řízení lidských zdrojů. Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, 2012. ISBN 978-80-7329-300-0.Poláková, E. Komunikační, informační a marketingové kompetence. Ostrava : Ostravská univerzita, 2004. MATEICIUC, A. Oblasti plánování lidských zdrojů. Personální management. Praha : Nakladatelství Dr. J. Raabe, 2000. KOUBEK, J. Řízení lidských zdrojů. Praha : Management Press, 2001. WERNER, J. M.; DESIMONE, R. L. Human Resource Development. South-Western College Pub, 2005. MALČÍK, M. Řízení vzdělávacích projektů. Ostrava : Ostravská univerzita, 2012. ARMSTRONG, M. Strategies for Human Resource Management. London : Kogan Page, 1992.

Požadavky

Zpracování dílčích úkolů během semestru a vypracování seminární práce - projekt rozvoje lidských zdrojů (téma upřesněno s vyučujícím) a prezentace projektu

Garant

doc. RNDr. Jana Kapounová, CSc.

Vyučující

Mgr. Pavel Kapoundoc. RNDr. Jana Kapounová, CSc.doc. RNDr. Martin Malčík, Ph.D.