Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentační dovednosti v komunikaci (KPD / PREDO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / PREDO - Prezentační dovednosti v komunikaci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Interpersonální komunikace a její typy, struktura a obsah. Interakce.2. Pedagogická komunikace a její specifika.3. Prezentace - možnosti, přínos a efektivita.4. PowerPoint a jeho využití při prezentaci.5. Prezentační kompetence ve škole.6. Jazyková stránka mluveného projevu při prezentaci.7. Neverbální komunikace při prezentaci.8. Materiální didaktické prostředky, organizační formy a efektivita prezentace ve škole.9. Komunikační bariéry při prezentaci.10. Nácvik základních prezentačních dovedností.11. Tvorba prezentací ve skupinách.12. Reflexe a hodnocení prezentací studentů.

Získané způsobilosti

- schopnost využít teoretické znalosti o interpersonální komunikaci v praxi- dovednost vhodně zpracovat prezentaci v PowerPoint- schopnost udržet kontakt s posluchači v průběhu prezentace- schopnost efektivně využít materiální didaktické prostředky a organizační formy při prezentaci- schopnost zohledňovat při tvorbě prezentací specifika školního prostředí- dovednost využívat adekvátní jazykové prostředky při prezentaci- schopnost reflexe vlastních prezentačních dovedností

Literatura

TEGZE, O. Neverbální komunikace. Praha : Computer Press, 2003. HIERHOLD, E. Rétorika a prezentace. Praha : Grada, 2008. ISBN 80-247-0782-9.KOEGEL, T. J. Špičková prezentace: jak zaujmout a přesvědčit posluchače. Brno : Computer Press, 2009. de VITO, J. A. Základy mezilidské komunikace. Praha : Grada Publishing, 2001. SVATOŠ, T. Kapitoly ze sociální a pedagogické komunikce: teoretická minima a praktické náměty. Hradec Králové : Gaudeamus, 2006. ATKINSON, C. Působivé prezentace v PowerPointu 2007. Brno : Computer Press, 2008.

Požadavky

Studenti se při účasti na cvičení aktivně zapojují do diskuse a jednotlivých aktivit trénujících efektivní komunikační a prezentační dovednosti. Na základě studia literatury připraví samostatně prezentaci, jejímž cílem bude seznámit ostatní studenty s tématem souvisejícím s některým z aprobačních předmětů. Prezentace bude využívat libovolné materiálně didaktické prostředky. Tuto prezentaci studenti přede všemi předvedou a následně také sami písemně zhodnotí.

Garant

Mgr. Bc. Martina Rozsypalová

Vyučující

Mgr. Bc. Martina Rozsypalová