Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do projektové výuky (KPD / PROVY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / PROVY - Úvod do projektové výuky, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

. Projektové vyučování a jeho význam pro současné školství.2. Integrovaná tematická výuka - inspirace pro tvorbu výukových projektů.3. Organizace a typy projektů.4. Téma, cíle, klíčové učivo, motivace při tvorbě projektu.5. Učební úlohy, výukové metody, organizační formy, hodnocení projektů.6. Projektová výuka - její výhody a nevýhody.

Získané způsobilosti

porozumění teoretickým východiskům projektového vyučování, významu principů integrovaného vyučování - schopnost kriticky posoudit současné kurikulární reformy ve vztahu k možnostem integrace učebních obsahů - dovednost aplikovat teoretické znalosti a porozumění v přípravě projektu integrované tematické výuky nebo výukového projektu - dovednost písemně zpracovat a v semináři prezentovat výše popsaný projekt, reflektovat jeho realizovatelnost v podmínkách školské praxe- dovednost pracovat ve skupinách

Literatura

KOVALÍKOVÁ, S. Integrovaná tématická výuka. Kroměříž : Spirála, 1995. ISBN 80-901873-1-7.VALENTA, J. a kol. Pohledy - projektová metoda ve škole a za školou. Praha : Artama, 1993. ISBN 80-7068-066-0.KAŠOVÁ, J. Škola trochu jinak. Projektové vyučování v teorii a praxi. Kroměříž : Iuventa, 1995. HAVLÍNOVÁ, M. Jak měnit a rozvíjet vlastní školu. Praha : Strom, 1994. VYBIRAL, M. Od zkušenosti k poznání. Plzeň : Pedagogické centrum, 1996. FISHER, R. Učíme děti myslet a učit se. Praha : Portál, 1997. ISBN 80-7178-966-6.

Požadavky

Studenti jako seminární práci samostatně vypracují návrh vlastního výukového projektu (téma, cíle, průběh,výstupy, hodnocení). Aktivně se na základě samostudia literatury zapojí do diskuse o předkládaných projektech a budou schopni reflektovat jejich klady a zápory a navrhovat možná řešení nedostatků.

Garant

Mgr. Bc. Martina Rozsypalová

Vyučující

Mgr. Bc. Martina Rozsypalová