Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvoj lidských zdrojů (KPD / RROLZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / RROLZ - Rozvoj lidských zdrojů, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Řízení lidských zdrojů (ŘLZ), řízení lidí, úloha personálních útvarů, personalistů a liniových manažerů. Mezinárodní řízení lidských zdrojů.2. Procesy ŘLZ. Strategické řízení lidských zdrojů. Vytváření a realizace strategií lidských zdrojů. ŘLZ založené na schopnostech. Řízení znalostí. Analýza rolí, schopností a dovedností.3. Chování v organizaci. Charakteristiky lidí. Motivace, loajalita a angažovanost lidí. Kultura a organizace a její vytváření.4. Vytváření organizace a rozvoj. Vytváření pracovních míst a rolí. Organizační rozvoj, změna a transformace organizace.5. Zabezpečování LZ pro organizaci. Plánování lidských zdrojů, řízení talentů, získávání a výběr pracovníků. Realizace výběrových pohovorů. Adaptační proces nových pracovníků. Outplacement.6. Řízení pracovního výkonu. Proces řízení. Hodnocení zaměstnanců. Týmové role a jejich diagnostika.7. Stragický RLZ. Učení probíhající v organizaci a učícící se organizace. Vzdělávání a rozvoj. Formulování a realizace strategií vzdělávání a rozvoje.8.Odměňování pracovníků. Řízení a odměňování. Hodnocení práce. Analýza tržních sazeb. Zásluhové odměňování, zaměstnanecké výhody. Systémy odměňování.9. Ochrana zdraví, bezpečnost při práci a péče o pracovníky.10. Postupy a procedury v zaměstnávánáí lidí a informace v ŘLZ. Počítačové personální informační systémy.11. Program státní politiky rozvoje lidských zdrojů, evropské dokumenty RLZ.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost státní politiky rozvoje lidských zdrojů a programů EU pro rozvoj lidských zdrojů,- schopnost diferenciace obecných, odborných a specifických požadavků na zaměstnance v současnosti,- schopnost osobního rozvoje v celoživotním vzdělávání,- kompetence rozvoje lidských zdrojů s efektivním využitím ICT - internetu, eLearningu,- kompetence tvorby projektů rozvoje lidských zdrojů pro potřeby České republiky.

Literatura

KALNICKÝ, J. HRM-řízení lidských zdrojů. Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, 2012. ISBN 978-80-7329-300-0.BELZ, H., SIEGRIEST, M. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení. Praha : Portál, 2001. ISBN 80-7178-479-6.MUŽÍK, J. Management ve vzdělávání dospělých. 55 s. Praha: DAHA, 1998. ISBN 8090223222.Armstrong, M. Personální management. Praha: GRADA, 1999. Koubek, J. Řízení lidských zdrojů. Praha: Management Press, 1997. MALČÍK, M. Řízení vzdělávacích projektů. Ostrava : Ostravská univerzita, 2012. Senge, P.M. Pátá disciplína. Praha, 2007. Wieke, T. Rétorika v praxi. Dobřejovice: REBO, 2005.

Požadavky

Požadavky:- studium doporučených literárních pramenů,- vyhledávaní programů rozvoje lidských zdrojů (RLZ) na úrovni EU, celostátní, regionální, firemní, místní,- zpracování seminární práce - projekt RLZ,- osobní individuální konzultace včetně e-mailové komunikace s vyučujícím,- prezentace projektu,- příprava na test,- příprava na zkoušku.Student může předmět absolvovat předmět během zahraničního studijního pobytu za následujících podmínek:- konzultace s vyučujícím před odjezdem na studijní pobyt,- zpracování a odevzdání korespondenčních úkolů (popř. jejich zaslání e-mailem) dle instrukcí vyučujícího,- vykonání zkoušky.

Garant

doc. RNDr. Martin Malčík, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Martin Malčík, Ph.D.