Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management ve vzdělávání (KPD / XMNGM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / XMNGM - Management ve vzdělávání, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět, základní kategorie.2. Regulace, organizace, vedení, řízení.3. Vývoj teorií managementu.4. Plánování, organizování, motivace.5. Personální management.6. Procesní řízení.7. Projektové řízení.8. Jednotlivé etapy zpracování projektů.9. Řízení času.10. Koučing, mentoring.

Získané způsobilosti

Student získá:- způsobilost pracovat s primární a sekundární literaturou včetně strategických materiálů - v souvislosti zejména se simulací prognózování edukačního vývoje a provázaností na operační programy ČR pro 1. polovinu 21.st.,- schopnost orientace v pojmech, které se vztahují k managementu,- způsobilost argumentovat,- kompetence v řízení lidských zdrojů s efektivním využitím ICT - internetu, eLearningu,- schopnost citovat, odkazovat tak, aby to odpovídalo soudobé citační normě a etice oboru,- schopnost formulovat a veřejně na semináři prezentovat, - způsobilost připravit vzdělávací projekt.

Literatura

MALČÍK, M., VOPÁLECKÝ, P., UHLAŘ, M. Delegování a koučing. Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, 2009. SLOVÁK, S. Ekonomie pro kombinované studium. Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, 2004. WEBER, J., a kol. Management. Praha : Management Press, 2011. ISBN 978-80-7261-200-0.WIEKE, T. Rétorika v praxi. Dobřejovice : REBO, 2005. SENGE, P.M. Pátá disciplína. Praha, 2007. MALČÍK, M., UHLAŘ, M. Řízení času. Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, 2009. PRÁŠILOVÁ, M. Vybrané kapitoly ze školského managementu pro učitele. Olomouc : UP, 2006. ISBN 80-244-1415-5.

Požadavky

1. Aktivní účast na tutoriálech.2. Znalost povinné literatury.3. Vypracování korespondenčních úkolů.4. Písemný test k zápočtu bude realizován formou testu v eLearningovém systému Moodle.

Garant

doc. RNDr. Martin Malčík, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Tomáš Bouda