Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická psychologie (KPE / 2PSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / 2PSP - Pedagogická psychologie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Dítě, domov a škola (působení výchovy a sebevýchovy).2. Hra v rámci vyučování.3. Tvořivost a inteligence.4. Co je učení, teorie učení, hodnocení, (činitelé působící na žáky).5. Osobnost, osobnostní rysy a učení.6. Zájmy, postoje.7. Hodnoty a morální vývoj.8. Motivace žáka.9. Sebepojetí, sebevědomí, zralost a identita "já", vědění a bytí.10. Sociální chování a sociální dovednosti.11. Poradenství ve škole.12. Řízení a zvládání školní třídy.13. Osobnost učitele, učitelský stres.

Získané způsobilosti

Znalost základních výukových procesů.Znalost zákonitostí příjmu informací žáky a studenty.Dovednost aplikovat nabyté vědomosti v praktickém profesním životě.Kompetence pedagogicko-psychologického působení na žáky a studenty.Trénink v získávání náhledu na své osobnostní rysy podmiňující interakci s žáky a studenty.

Literatura

KUSÁK, P., DAŘÍLEK, P. Pedagogická psychologie - A, B. Olomouc : UP, 2001. ČÁP, J., MAREŠ, J. Psychologie pro učitele. Praha : Portál, 2001. VÁGNEROVÁ, M. Psychologie problémového dítěte školního věku. Praha : UK, 2001. FONTANA, D. Psychologie ve školní praxi. Praha : Portál, 2003. ŘÍČAN, P. Cesta životem. Praha : Academia, 1992. PROVAZNÍK, K. Hygiena školní práce. Praha : Avicenum, 1991. PETTY, G. Moderní vyučování. Praha : Portál, 2002. VESTER, F. Myslet, učit se .. a zapomínat?. Plzeň : Fraus, 1997. SVOBODA, M. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha : Portál, 2001.

Požadavky

Ústní zkouška, jejíž součástí bude prezentace vypracované písemné práce. Maximální neúčast na dvou seminářích bez omluvy během semestru.Student musí splnit požadavky tak, aby mu mohly být přiděleny body a z nich vyplývající klasifikace dle níže uvedeného klíče. Body______Klasifikace zkouška____Klasifikace zápočet 91 - 100____________1_________________započteno71 - 90_____________2_________________započteno51 - 70_____________3_________________započteno0 - 50______________4________________nezapočteno

Garant

PhDr. Lucia Lacková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Lucia Lacková, Ph.D.