Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova k partnerství a rodičovství (KPE / 2VKPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / 2VKPR - Výchova k partnerství a rodičovství, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Partnerství - jeho biologický a sociální smysl2. Atributy kvalitního partnerství současnosti a formy jejich dosahování3. Základní sociální potřeby v aplikaci na partnerské soužití4. Verbální a neverbální komunikace v partnerství a v rodině5. Partnerské, manželské mýty a realita6. Partnerské, manželské krize a formy jejich zvládání7. Rozhodnutí k dítěti a uchopení důsledků8. Role v rodině v bezdětném vztahu, ve vztahu s dítětem a s dětmi9. Konstruktivní reagování na selhání jednoho z partnerů10. Partnerství a další intervenující osoby (ošetření vztahů, preferenční vztahy atd.)11. Seberealizace a partnerství12. Zánik partnerství a důsledky unáhlenosti (psychické, somatické)13. Zánik rodiny a důsledky pro její bývalé členy (psychické, somatické)

Získané způsobilosti

- syntetizuje dispozice konkrétního jedince s cílem pedagogického působení- analyzuje dispozice- respektuje možnosti vývoje žáka, dokáže podávat informace adekvátní věkové skupině

Literatura

Šulová, L. Jak učit výchovu k manželství a rodičovství?. Praha: Grada, 1995. ISBN 80-7169-218-2.MATĚJČEK, Z. Rodiče a děti. Praha: Avicenum, 1986. Marádová, E. Rodinná výchova. Zdravý životní styl I. Praha: Fortuna, 1998. Marádová, E. Rodinná výchova. Zdravý životní styl II. Praha: Fortuna, 1999. Donát, J., Donátová, N. Důvěrně a otevřeně o sexualitě. Praha: Fortuna, 1996. Elliotová, M. Jak ochránit své dítě. Praha: Portál, 1995. Trojan, O. O čápech, vranách a dětech. Praha: Grada, 1999. Brzek, A. Průvodce sexualitou člověka. Praha: SPN, 1993. Weiss, P., Zvěřina, J. Sexuální chování v ČR. Praha: Portál, 2001. Machová, J., Marádová, E. aj. Výchova ke zdravému životnímu stylu. Základy sexuální výchovy. Praha: PedF UK, 1998.

Požadavky

Závěrečná práce v podobě eseje.Student musí splnit požadavky tak, aby mu mohly být přiděleny body a z nich vyplývající klasifikace dle níže uvedeného klíče. Body______Klasifikace zkouška____Klasifikace zápočet 91 - 100____________1_________________započteno71 - 90_____________2_________________započteno51 - 70_____________3_________________započteno0 - 50______________4________________nezapočteno

Garant

PhDr. Tereza Kimplová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Tereza Kimplová, Ph.D.PhDr. Jan Svoboda