Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova ke zdravé výživě (KPE / 2VYZI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / 2VYZI - Výchova ke zdravé výživě, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření:1. Živiny.2. Vitamíny .3. Minerální látky .4. Toxické látky v potravinách, látky v potravinách vyvolávající alergie a intolerance.5. Výchova ke správným stravovacím návykům.6. Výživa sportovců se zaměřením na děti a dospívající.7. Metody zjišťování výživového stavu člověka.8. Výchova v prevenci a léčbě obezity.9. Poruchy příjmu potravy - anorexie, bulimie.10. Výchova v prevenci civilizačních chorob.11. Preventivní programy zaměřené zejména na děti a dospívající.12. Alternativní výživové směry - výhody a nevýhody zejména u dětí a dospívajících.13. Léčebná výživa u vybraných onemocnění.

Literatura

Provazník, K. a kol.:. Manuál prevence v lékařské praxi II: Výživa. Praha: SZÚ, 1998. Mastná, B. Nadváha, obezita, výživa. Praha: Triton, 2000. Soška, V. Poruchy metabolismu lipidů. Diagnostika a léčba. Praha: Grada, 2003. Hlúbik, P., Opltová, L. Vitamíny. Praha, 2004. Hainer, V. Základy klinické obezitologie. Praha:, 2004.

Požadavky

Seminární práce na dané téma.

Garant

Mgr. Vladislava Mizerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vladislava Mizerová, Ph.D.