Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody efektivního samostudia (KPE / 33ES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / 33ES - Metody efektivního samostudia, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Time management - organizace studia a plánování času.2. Efektivní způsoby získávání a zpracovávání informací.3. Efektivní způsob poslechu a zapisování přednášek.4. Vypisování poznámek z tištěných materiálů.5. Metody racionálního čtení a rychločtení.6. Psychologie učení.7. Psychologie paměti.8. Možnosti zlepšování paměťového výkonu.9. Techniky duševní hygieny.10. Základní relaxační metody a redukce stresu.11. Neurotechnologie.12. Možnosti zlepšování mozkové činnosti a výkonnosti.13. Výživa a mozkové nutrienty.

Literatura

ZIELKE, W. Jak číst rychleji a lépe. Praha: Svoboda, 1988. KAHN, N. B. Jak efektivně studovat a pracovat s informacemi. Praha : Portál, 2001. HINDLE, T. Jak si plánovat čas. Bratislava : Slovart, 2002. LANGER, S., SCHEER, J. F. Jak si zvýšit IQ. Praha: Ikar, 2003. KATZ, L. C., RUBIN, M. Jak trénovat mozek. Praha : Lidové noviny, 2003. POHLER, G. Relaxace a zdolávání stresu. Praha: Ivo Železný, 1995. CAUNT, J. Time management. Praha: Computer Press, 2001. ISBN 80-7226-441-9.LAIROVÁ, S. Trénink paměti. Praha: Portál, 1999. NEŠPOR, K. Uvolněně a s přehledem. Praha : Grada Publishing, 1998. BADDELEY, A. Vaše paměť. Brno: Jota, 199.

Požadavky

Prezentace seminární práce v rozsahu tří normalizovaných stran na jedno téma dle vlastního výběru (po dohodě s vyučujícím), aktivní přístup, diskuze o probíraných tématech.

Garant

Mgr. Marek Biolek

Vyučující

Mgr. Marek Biolek