Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologické problémy školní praxe 1 (KPE / 55SP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / 55SP1 - Psychologické problémy školní praxe 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pozorování2. Anamnéza3. Rozhovor4. Dotazníky5. Sociometrie6. Zhodnocení projektů

Získané způsobilosti

Znalosti psychologických metod uplatnitelných ve školní praxi.Dovednosti v užití psychologických metod charakteru projektivních technik a dotazníkového sběru dat.Kompetence k rozvíjení kognitivních a sociálních vlastností žáků.

Literatura

HRABAL, V. Pedagogicko-psychologická diagnostika žáka s úvodem do diagnostické aplikace statistiky. Praha : Karolinum, 2002. Dittrich, P. Pedagogicko-psychologická diagnostika. Jinočany: H+H, 1993. Svoboda, M. et all. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha: Portál, 2001. Svoboda, M. Psychologická diagnostika dospělých. 2. vyd. Praha: Portál, 1999. Trpišovská, D. Psychologická diagnostika pro učitele. Ústí n. L.: PDF UJEP, 1997.

Požadavky

80% účast v semináříchaktivní (písemné) plnění učitelových požadavkůStudent musí splnit požadavky tak, aby mu mohly být přiděleny body a z nich vyplývající klasifikace dle níže uvedeného klíče. Body______Klasifikace zkouška____Klasifikace zápočet 91 - 100____________1_________________započteno71 - 90_____________2_________________započteno51 - 70_____________3_________________započteno0 - 50______________4________________nezapočteno

Garant

doc. PhDr. Jitka Šimíčková-Čížková, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Jitka Šimíčková-Čížková, CSc.