Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologické problémy školní praxe (KPE / APPSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / APPSP - Psychologické problémy školní praxe, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Orientace v pojmech dominujících v dané problematice2. Sociální potřeby a důsledky jejich nenasycenosti v současné škole3. Komunikace s verbálně agresivním žákem, rodičem4. Dynamika skupiny, psychologické zákonitosti5. Sociální role a funkce učitele v práci s kolektivem třídy6. Žáci v jednotlivých ročnících - specifika věku a vyplývající ped. psych. Přístup7. Základ pro tvorbu postojů - učitele8. Základy pro tvorby postojů - žáci9. Sebereflexe učitele10. Schopnost objektivizace sebehodnocení a náhledu učitele11. Skryté agrese učitele a jejich důsledky12. Mentální hygiena vyučujícího

Literatura

&. Fontana, D.: Psychologie ve školní praxi, Praha, Portál, 1997. Hrabal, V.: Pedagogicko-psychologická diagnostika žáka, Praha, SPN, 1986. Vágnerová, H., Valentová, L.: Psychický vývoj dítěte a jeho variabilita, Praha, SPN, 1992. &, &.

Požadavky

Seminární práce na vybrané téma, schopnost orientace v dané problematice.