Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie rodiny (KPE / BPRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / BPRO - Psychologie rodiny, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výběr partnera. Co si přinášíme do manželství.2. Potřeby dítěte. Vliv jejich sycení a nesycení na chování v dospělosti. Dopady a projevy v partnerství, zaměstnání. Možnosti korekce v MŠ a na 1.st. ZŠ.3.Vývoj partnerství - manželství, manželské krize.4.. Hádky a konflikty, rozvod. Manželská taktika aneb předcházíme konfliktům.5. Současné trendy v rodině. Odkládání mateřství. Absence rodiče. Homosexuální rodiny.6. Gender pojetí a jeho význam v rodině, aplikace na školu.7. Prenatální období, těhotenství, porod.

Získané způsobilosti

Náhled na kritická období, teoretická informace o možnostech jak jim čelit, překonávat je, obnovovat důvěru ve smysluplnost rodinného svazku, pozitiva - rizika sociálních opor.

Literatura

Satirová, V. Kniha o rodině. Praha: Institut Virginie Satirové, 1994. ISBN 80-901325-0-2.Kratochvíl, S. Manželská terapie. Praha: Portál, 2000. Sobotková, I. Psychologie rodiny. Praha: Portál, 2001. Plaňava, I. Spolu a každý sám. Praha: Lidové noviny, 1998. DUNOVSKÝ, J., DYTRYCH, Z., MATĚJČEK, Z. Týrané, zneužívané a zanedbávané dítě. Praha : Grada, 1995. VÁGNEROVÁ, M. Vývojová psychologie: dětství, dospělost, stáří. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-308-0.

Požadavky

Seminární práce srovnávající sdělené základy a normy s realitou informací získaných rozhovorem s příslušníky existující rodiny včetně hypotéz o jejím dalším vývoji.80% docházka. Zápočtový test.Student musí splnit požadavky tak, aby mu mohly být přiděleny body a z nich vyplývající klasifikace dle níže uvedeného klíče. Body Zkouška Zkouška Zápočet (alfabetická stupnice) (číselná stupnice)91-100 A 1 započteno81-90 B 1,5 započteno71-80 C 2 započteno61-70 D 2,5 započteno51-60 E 3 započteno0-50 F 4 nezapočteno

Garant

PhDr. Tereza Kimplová, Ph.D.