Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy klinické psychologie (KPE / BZKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / BZKP - Základy klinické psychologie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Co je to klinická psychologie, základní terminologie2) Úzkost a deprese, prouchy spánku3) Nemoc a zdraví, bolest a její léčba4) Umírání, smrt, truchlení, euthanasie5) Základy psychopatologie dospělých6) Psychologie nemocných a zdravotně postižených dětí

Získané způsobilosti

Získává stručný přehled informací z oboru klinická psychologie. Dokáže rozpoznat základní duševní choroby.Umí diskutovat na eticky citlivá témata.Ovládá dovednosti kontemplace nad těžkými životními situacemi. Analyzuje situace z hlediska klinické psychologie.Získává dovednosti aplikovat získané informace ve svém životě i profesní praxi.

Literatura

Říčan, P., Krejčířová, D. a kol. Dětská klinická psychologie. 3. vyd. Praha: Grada Publishing, 1997. Baštecká, B. Klinická psychologie v praxi. Praha: Portál, 2003. Zvolský, P. a kol. Obecná psychiatrie. Praha : Karolinum, 1998. Matějček, Z. Psychologie nemocných a zdravotně postižených dětí. 3. vyd. Praha: H+H, 2001. Zvolský, P. Speciální psychiatrie. Praha: Karolinum, 2003. Baštecká, B. Základy klinické psychologie. Praha: Portál, 2003.

Požadavky

- 80% docházka, odprezentovaný referát na dané témaStudent musí splnit požadavky tak, aby mu mohly být přiděleny body a z nich vyplývající klasifikace dle níže uvedeného klíče. Body Zkouška Zkouška Zápočet (alfabetická stupnice) (číselná stupnice)91-100 A 1 započteno81-90 B 1,5 započteno71-80 C 2 započteno61-70 D 2,5 započteno51-60 E 3 započteno0-50 F 4 nezapočteno

Garant

doc. PhDr. Bohumil Koukola, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Bohumil Koukola, CSc.