Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná psychologie (KPE / KPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / KPO - Obecná psychologie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

6 cílových témat:Pojetí osobnosti v psychologii, poznávací procesy, duševní výkonnost člověka, citový život člověka a typy citové aktivity, motivační aktivace člověka, chování člověka v náročných životních situacích.

Získané způsobilosti

Student rozvíjí svou schopnost relfexe a sebereflexe.Zdokonaluje se v oblasti sebepoznáváni.Analyzuje své vlastní způsoby zpracovávání informacíZíská dovednosti v oblasti time managementu.naučí se efektivněji zpracovávat informace, lépe využívat procesy paměti.Pochopí psychofyziologické zákonitosti, které se uplatňují v organismu při stresové a relaxační reakci.Zlepšuje se ve schopnosti poznávání druhých lidí.Zdokonalí se v komunikačních dovednostech.Nacvičí si alternativní způsoby řešení a zvládání interpersonálních konfliktů.

Literatura

Nakonečný, M. Encyklopedie obecné psychologie. Praha : Academia, 1997. Šimíčková-Čížková, J. Poznávání duševního života člověka. Olomouc : UP, 2003. Smékal, V. Pozvání do psychologie osobnosti. Brno : Barrister a Principal, 2002. HARTL, P., HARTLOVÁ, H. Psychologický slovník. Praha : Portál, 2000. Janoušek, J. a kol. Psychologický výkladový atlas. Praha : Academia, 1992. PIAGET, J. Psychologie inteligence. Praha : Portál, 1999. Nakonečný, M. Psychologie osobnosti. Praha : Academia, 1995. ČÁP, J., MAREŠ, J. Psychologie pro učitele. Praha : Portál, 2007. FONTANA, D. Psychologie ve školní praxi. Praha : Portál, 2003.

Požadavky

Základní znalosti psychologické terminologie a jejich smysluplná aplikace při poznávání duševního života člověka.Student musí splnit požadavky tak, aby mu mohly být přiděleny body a z nich vyplývající klasifikace dle níže uvedeného klíče. Body Zkouška Zkouška Zápočet (alfabetická stupnice) (číselná stupnice)91-100 A 1 započteno81-90 B 1,5 započteno71-80 C 2 započteno61-70 D 2,5 započteno51-60 E 3 započteno0-50 F 4 nezapočteno

Garant

PhDr. Pavel Hurda, PhD.

Vyučující

PhDr. Mgr. Hilda HavlíkováPhDr. Mgr. Hilda Havlíková