Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologické problémy školní praxe 2 (KPE / PPSP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PPSP2 - Psychologické problémy školní praxe 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Diskuse k vymezeným problémům, které studenti připravují pro prezentaci ke SZZ.

Získané způsobilosti

Pracuje samostatně na psychologické části projektu, který připravuje jako svou bakalářskou práci ke SZZ.Kriticky pracuje s tématy pro realizaci daného záměru.

Literatura

&. Bláha, J., Šebek, M.: Já - tvůj žák, ty - můj učitel. SPN Praha, 1988. Čáp, J. , Mareš, J: Psychologie pro učitele. Praha, Portál, 2001. Fontana, D.: Psychologie ve školní praxi. Portál, 1997. Hrabal, V.: Pedagogicko-psychologická diagnostika žáka. Praha, SPN, 1986. Lokšová, I., Lokša, J.: Pozornost, motivace, relaxace a tvořivost dětí ve škole. Portál, 1999. Mareš, J., Křivohlavý, J.: Sociální a pedagogická komunikace ve škole. SPN Praha, 1990. Martin, M.: Jak řešit problémy dětí se školou. Praha, Portál, 1997. Matějček, Z.: Co, jak a kdy ve výchově dětí. Praha, Portál, 1998. Sheedyová-Kurcinková, M.: Problémové dítě v rodině a ve škole. Praha, Portál, 1998. Vágnerová, M: Psychologie problémového dítěte školního věku. Praha, Karolinum, 2001. Vališová, A.: Asertivita v rodině a škole. Praha, H+H, 1994. Časopisy: Děti a my, Rodina a škola, Psychologie dnes, Čs. psychologie, Psychológia a patopsychológia dieťaťa, Výchovný poradce, Moderní vyučování, Pedagogika, Speciální pedagogika. . &, &.

Požadavky

Účast na konzultacích, zpracování teoretické i praktické části projeku, jehož obhajoba je součásti SZZ.

Garant

doc. PhDr. Jitka Šimíčková-Čížková, CSc.