Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Profesní praktika (KPE / PRPRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PRPRP - Profesní praktika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úloha výživy ve vývoji osobnosti dítěte v předškolním věku. Jídlo jako psychologický faktor. Jídlo jako sociální a kulturní činitel. Jídlo jako prostředek výchovy. Základy zdravého způsobu života.2. Podpora sociálního a emocionálního vývoje dětí v MŠ3. Multikulturní výchova v MŠ. Děti z bilingvních rodin. Cizí jazyk v MŠ. Integrace postiženého dítěte.4. Dětská klinická psychologie I. Základní poznatky k psychologii nemocných a zdravotně postižených dětí.5. Dětská klinická psychologie II. Psychologické aspekty psychosomatických poruch v dětství. Emoční poruchy a poruchy chování. Psychosexuální vývoj a jeho poruchy.6. Diagnostika. Pedagogická a psychologická diagnostika. Možnosti diagnostické činnosti učitelky MŠ.

Literatura

Křivohlavý, J. Pozitivní psychologie. Praha: Portál, 2004. Sobotková, I. Psychologie rodiny. Praha: Portál, 2001. Zvolský, P. Speciální psychiatrie. Praha: Unitisk, 1996. Svoboda, M., Krejčířová, D., Vágnerová, M. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha: Portál, 2001. Mertin, V., Gillernová, I. Psychologie pro učitelky mateřské školy. Praha: Portál, 2003. DUNOVSKÝ, J., DYTRYCH, Z., MATĚJČEK, Z. Týrané, zneužívané a zanedbávané dítě. Praha : Grada, 1995. VÁGNEROVÁ, M. Vývojová psychologie: dětství, dospělost, stáří. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-308-0.Baštecká, B. Goldmann, P. Základy klinické psychologie. &, &.

Požadavky

Docházka 80% (ve shodě s platným studijním řádem Čl.6, odst.11, 12, v návaznosti na Čl.2, odst. 6.)

Garant

PhDr. Radim Badošek, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Radim Badošek, Ph.D.