Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývojová psychologie (KPE / PRVPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PRVPS - Vývojová psychologie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Znalost duševního vývoje dítěte a získání schopnosti diagnostiky vývojových odchylek.

Literatura

Čížková, J. a kol.:. Přehled vývojové psychologie. Olomouc: UP, 2003. Vágnerová, M.:. Vývojová psychologie. Praha: Portál, 2000. Říčan, P. Cesta životem. Praha: Portál, 2004. ČERNOUŠEK, M. Děti a svět pohádek. Praha: Albatros, 1990. West, G., C.:. Dobrodružství psychického vývoje. Praha: Portál, 2002. &. Langmeier, J., Krejčířová, D.: Vývojová psychologie. Praha: Grada, 1998. Langmeier, J., Matějček, Z.:. Psychické deprivace v dětství. Praha: Avicenum, 1974. Svoboda, M. a kol. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha: Portál, 2001. ISBN 80-7178-545-8.ČAČKA, O. Psychologie duševního vývoje dětí a dospívajících. Brno : Paido, 2000.

Požadavky

Znalost teoretických základů disciplíny a 80% účast na cvičeních, kde student získá poznatky s užitím některých metod v dětské psychodiagnostice. Zápočet bude udělen za práci ve cvičení.

Garant

doc. PhDr. Jitka Šimíčková-Čížková, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Jitka Šimíčková-Čížková, CSc.doc. PhDr. Jitka Šimíčková-Čížková, CSc.