Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologické poradenství (KPE / PSYPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PSYPO - Psychologické poradenství, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Metodická pomoc při řešení psychologických problémů2. Školní zralost, adopce, problematika dětí mladšího školního věku3. Prevence protidrogové závislosti4. Diagnostika žáků ZŠ a žáků SŠ s výukovými problémy, včetně specifických poruch učení, žáků neprospívajících, základní reedukace žáků se SPUCH5. Integraci žáků se SPUCH nebo pro specializovanou ůpéči v rozsahu integrace, návrhy na zařazování a přeřazování žáků do speciálních a specializovaných škol a tříd6. Žáci s lehkými mozkovými dysfunkcemi, problematika vzdělání handicapovaných žáků ZŠ7. Starší školní věk se svými problémy (dospívání, volba povolání, záškoláctví, drogy...)8. Profesionální orientace9. Krizová intervence10. Adolescenti středních škol a učilišť se vyrovnávají s příznaky různě deformovaného dospívání11. Vzdělávací kurzy pro učitele12. Spolupráce s výchovným poradcem a školním metodikem prevence, metodická pomoc při tvorbě preventivních programů škol, poradenské konzultace pro učitele a rodiče, partnerské poradenství

Literatura

Mousová, H. Z., Duplinský, J. Diagnostika. Pedagogicko-psychologické poradenství II. Praha PF UK, 2002. Gabura, J., Pružinská, J. Poradenský proces. Praha: SLON, 1995. Pracovní standardy a nadstandardy práce PPP- návrhy předložené k připomínkovému řízení. Svoboda, M. Psychologická diagnostika dospělých. 2. vyd. Praha: Portál, 1999. Trpišovská, D. Psychologická diagnostika pro učitele. Brno: UJEP, 1997. Morávek, S., Zahornacká, A. Úvod do psychodiagnostiky dospělých (skripta). Olomouc: FF UP, 1999.

Požadavky

KPE bude vyžadovt k udělení zápočtu splnění následujících podmínek: maximální neúčast na jeden seminář bez omluvy během semestru. Seminární práce s jednodenní účastí na poradensko psychologickém zařízení.

Garant

PhDr. Petr Šišák

Vyučující

PhDr. Petr Šišák