Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologické problémy školní praxe SŠ (KPE / PSYPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PSYPR - Psychologické problémy školní praxe SŠ, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývojové období člověka - precizace zákonitostí, hodnoty, motivace, cíle.2. Obrany, ochranné mechanismy typické pro věkové období, sociální statut, reagování na okolí, vnitřní prožívání.3. Krizové situace procesu výuky a jejich řešení.4. Ambice, participace, příjem autorit, vedení.5. Trendy cílů věkového období, prvky separace a integrace.6. Vztahy, projekce, třídní kolektiv a jeho dynamika, stereotypy.7. Anamnéza - rodinná, osobní.8. Stereotypy, rituály, rodinné mýty a jejich důsledky.9. Práce s osobním příběhem žáka a studenta.10. Vazby v kolektivu, spolupráce.11. Tým a hranice týmové spolupráce.12. Životní prostory, jejich deskripce a práce v sektorech.13. Životní hodnoty a formy jejich dosahování (štěstí, potěšení, utrpení).

Literatura

Atkinsonová, R. L, Atkinson, R. C. a další:. Psychologie. Praha: Victoria Publishing, 1995. Čáp, J., Mareš, J. Psychologie pro učitele. Praha: Portál, 2001. FONTANA, D. Psychologie ve školní praxi. Praha: Portál, 1997. ISBN 80-7178-063-4.ŘÍČAN, P. Cesta životem. Praha : Portál, 2004. Nakonečný, M. Lidské emoce. Praha: Academia, 2000. PETTY, G. Moderní vyučování. Praha : Portál, 2004. Nakonečný, M. Motivace lidského chování. Praha: Academia, 1996. Svoboda, M., Krejčířvá, D., Vágnerová, M. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha: Portál, 2001. Vágnerová, M. Vývojová psychologie. Praha: Portál, 2000.

Požadavky

- docházka 70%- seminární práce

Garant

PhDr. Jan Svoboda

Vyučující

PhDr. Jan SvobodaPhDr. Jan Svoboda