Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie zdraví (KPE / PSZDA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PSZDA - Psychologie zdraví, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Předmět psychologie zdraví, jeho zařazení do většího celku, jeho smysl a cíl2. Pojmy zdraví, nemoc, životní scénář, význam rodinných vzorců, socializace3. Životní úroveň a prožitková kvalita života4. Životní styly současnosti, konzumní společnost, Homo homini lupus5.Výživa, zdravá výživa, závislost na zdravé výživě jako realita konzumní společnosti6. Psychosomatika7. Techniky deskripce osobních dispozic k zátěži8. Stres jako fyziologická reakce organismu na zátěž9.Možnosti uvolňování prožívaného fyzického, psychického napětí10.Možnosti učitele v pomoci žákovi zvládat náročné situace11.Kořeny sociálně patologických jevů versus společenské mýty12.Sebereflexe jako základ pomoci sobě samému

Získané způsobilosti

Přes osobní zkušenost účastí všech složek předmětu dokáže absolvující zařazovat fakta, objektivizovat mediální kampaně na téma zdraví a zdravý životní styl, předávat informace v rámci předmětů jak v základní tak střední škole atraktivně a eticky.

Literatura

Křivohlavý, J. Psychologie nemoci. Praha : Grada, 2002. ISBN 80-247-0179-0.Křivohlavý, J. Psychologie zdraví. Praha : Portál - 3. vyd., 2009. Křivohlavý, J. Jak zvládat stres. Praha : Grada, 1994. VAŠINA, B. Psychologie zdraví. Ostrava : PdF OU, 2008.

Požadavky

Seminární práce ve formě jednoho z témat zpracovaných jako výuková hodina.Body Zkouška Zkouška Zápočet (alfabetická stupnice) (číselná stupnice)91-100 A 1 započteno81-90 B 1,5 započteno71-80 C 2 započteno61-70 D 2,5 započteno51-60 E 3 započteno0-50 F 4 nezapočteno

Garant

doc. PhDr. Bohumil Koukola, CSc.