Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývojová psych. pro učitele 1. st. ZŠ (KPE / PV1S)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / PV1S - Vývojová psych. pro učitele 1. st. ZŠ, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Znalost duševního vývoje dítěte a získání schopností diagnostiky vývojových odchylek.

Literatura

Vágnerová, M.:. Vývojová psychologie. Praha: Portál, 2000. Říčan, P.:. Cesta životem. Praha: Panorama, 1990. VÁGNEROVÁ, M. Kognitivní a sociální psycholoogie žáka základní školy. Praha : Karolinum, 2001. Čížková, J.:. Přehled vývojové psychologie. Olomou: UP, 3. vydání, 2003. Svoboda, M. a kol.:. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha: Portál, 2001. Čačka, O.:. Psychologie duševního vývoje dětí a dospívajících. Brno: Doplněk, 2000. Vágnerová, M.:. Psychologie problémového dítěte školního věku. Praha: Karolinum, 1997. Langmeier, J., Krejčířová, D.:. Vývojová psychologie. Praha: Grada, 1998.

Požadavky

Znalost teoretických základů diciplíny a 80% účast na cvičeních, kde se student seznámí s některými metodami psychodiagnostiky dětského věku a dospívání. Zápočet student získá za práci ve cvičení.

Garant

doc. PhDr. Jitka Šimíčková-Čížková, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Jitka Šimíčková-Čížková, CSc.doc. PhDr. Jitka Šimíčková-Čížková, CSc.