Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář SZZ z psychologie (KPE / XSEM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / XSEM1 - Seminář SZZ z psychologie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Stres, jeho projevy a možnosti snižování v zátěžových situacích2. Praktická drobná, nesledovatelná fyzická cvičení pro snížení stresu3. Příprava textu pro zkouškovou situaci4. Forma prezentace - logika dějů, následností5. Komentování otázek jako forma udržení koncepčnosti sdělování6. Práce se zadáním otázky7. Struktura písemné práce s vědecky psychologickým tématem8. Formulace, práce s termíny vědecké psychologie versus "lidová" sdělení9. Hypotézy v psychologii: smysl, tvorba, stanovení10. Diskuze a závěr písemné práce11. Praktická uchopitelnost výsledků, aplikace do praxe12. Návaznost diplomové práce, tématu a jeho další rozvoj, výzkum13. Osobní přínos, smysluplnost práce a závěrečných zkoušek

Literatura

Kolektiv autorů:. Institucionální standard ke SZZ. Ostrava: OU, 2002. Čáp, J., Mareš, J.:. Psychologie pro učitele. Praha: Portál, 2001. viz. Institucionální standard ke SZZ. Ostrava: OU, 2002. Kusák, P., Dařílek, P.:. Pedagogická psychologie. Olomouc: UP, 2002. ŠIMÍČKOVÁ-ČÍŽKOVÁ, J. Poznávání duševního života člověka. Olomouc : UP, 2003. Čížková, J.:. Přehled sociální psychologie. Olomouc: UP, 2001. Čížková, J. a kol.:. Přehled vývojové psychologie. Olomouc: UP, 3. vyd., 2003. Vágnerová, M.:. Vývojová psychologie. Praha: Portál, 2000.

Požadavky

- znalost utvoření kognitivních procesů, citového a sociálního vývoje dítěte, proces učení, činitelů ovlivňujících učení, psychologie zátěže a stresu a jejich zvládání a rozbor potíží v učení a ve výchově dětí školního věku. Psychologická charakteristika dítěte ve vztahu k výchově a vzdělávání. - k udělení zápočtu vypracuje student písemnou úvahu v rozsahu 1-2 stran (A4) na vybrané téma po dohodě s vyučujícímStudenti studující v zahraničí vypracují seminární práci, jejíž téma bude stanoveno po dohodě s vyučujícím.

Garant

PhDr. Radim Badošek, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Radim Badošek, Ph.D.