Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zážitková arteterapie (KPE / ZARTE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / ZARTE - Zážitková arteterapie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teoretická východiska: arteterapie v kontextu psychoterapie a pedagogiky, cílové skupiny klientů, indikace pro arteterapii, proces arteterapie - cíle, formy a metody.2. Zahřívací a uvolňovací techniky.3. Koncentrace.4. Sebepercepce.5. Sociální vztahy.6. Práce ve dvojicích a skupinové aktivity.7. Imaginace a vizualizace.

Získané způsobilosti

Orientuje se v aplikačních možnostech arteterapie v kontextu pedagogiky.Osvojuje si znalosti o cílech, formách a metodách arteterapie.Osvojuje si dovednost zacházet s výtvarnými výrazovými prostředky. Realizuje vlastní tvořivý potenciál.Prezentuje vlastní výtvarnou produkci.Pozoruje výtvarnou produkci dalších účastníků.

Literatura

Casseová, C., Dalleyová, T. Arteterapie s dětmi. Praha : Portál, 1995. Liebmann, M. Skupinová arteterapie. Praha : Portál, 2005. Cambellová, J. Techniky arteterapie ve výchově, sociální práci a klinické praxi. Praha : Portál, 1998. Šicková, M. Základy arteterapie. Praha : Portál, 2002. Uždil, J. Čáry, klikyháky, paňáci a auta. Praha : Portál, 2002. Pogády, J. a kol. Dětská kresba v diagnostike a liečbe. Bratislava : Slovak Academic Press, 1993. Slavík, J. Od výrazu k dialogu - Artefiletika. Praha : PdF UK, 1997. ISBN 80-7184-437-3.Slavík, J. a kol. Současná arteterapie v České republice a v zahraničí. Sborník, díl I. Praha : PdF UK, 2000.

Požadavky

Aktivní účast, schopnost sebereflexe a skupinové kooperace, výtvarná práce na dané téma. Nutnost přinést s sebou vlastní pracovní materiál: cca 15 ks papírů A4 (náčrtníkový blok nebo kancelářský papír), 1 arch balicího papíru, 2 archy novin; kreslící potřeby: tužka, pastelky, voskovky, fixy, barvy, štětce.Student musí splnit požadavky tak, aby mu mohly být přiděleny body a z nich vyplývající klasifikace dle níže uvedeného klíče. Body______Klasifikace zkouška____Klasifikace zápočet 91 - 100____________1_________________započteno71 - 90_____________2_________________započteno51 - 70_____________3_________________započteno0 - 50______________4________________nezapočteno

Garant

Mgr. Marek Khýr