Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická matematika (KPV / 3EMAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / 3EMAT - Technická matematika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Seznámení s náplní učiva v jednotlivých cvičeních a podmínek k udělení zápočtu. Úvodní test znalostí učiva z matematiky ze střední školy.2 Algebraické výrazy I. - operace s mnohočleny, rozklady mnohočlenů. Aplikace na příkladech.3 Algebraické výrazy II. - úpravy algebraických výrazů, výrazy s mocninami a odmocninami. Aplikace na příkladech.4 Soustavy lineárních rovnic, metody řešení, Cramerova metoda. Aplikace na příkladech.5 Kvadratické rovnice - metody a postupy řešení. Aplikace na příkladech.6 Exponenciální a logaritmické funkce, druhy logaritmických funkcí. Aplikace na příkladech.7 Logaritmus čísla a exponenciální a logaritmické rovnice. Aplikace na příkladech.8 Úvod do teorie komplexních čísel a procvičování na příkladech.9 Procvičování příkladů z technické praxe.10 Derivace funkce. Základní teorie. Aplikace na příkladech.11 Určitý integrál, Základní metody řešení. Aplikace na příkladech.12 Neurčitý integrál, Základní teorie. Aplikace na příkladech.13 Zápočtový test.

Získané způsobilosti

student se bude umět orientovat v oblasti základních pojmů středoškolské matematiky

Literatura

Brožková, A. Cvičení z matematické analýzy. Ostrava, 2001. ISBN 80-7042-083-9.Petáková, J. Matematika. 2001. Jirásek, F. a kol. Sbírka úloh z matematiky 1. část. PROMETHEUS, 2002. ISBN 80-85849-55-0.Jirásek, F. a kol. Sbírka úloh z matematiky 2. část. PROMETHEUS, 1999. ISBN 80-7196-012-8.

Požadavky

1 Účast na cvičeních minimálně 80 % 2 Odevzdání seminárních prací3 Úspěšné zvládnutí závěrečného zápočtového testu (10 příkladů po 1 bodu, student musí získat alespoň 5 bodů) Poznámka:V případě, že student bude v rámci výuky na studijním pobytu (např. SOCRATES - ERASMUS) a bude navštěvovat předmět podobného zaměření, může potom žádat o uznání tohoto předmětu za předpokladu, že vykoná u vyučujícího příslušného předmětu zápočtový test dle programu cvičení.Hodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.