Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologická praktika 2 (KPV / 3PRK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / 3PRK2 - Technologická praktika 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Poučení o bezpečnosti práce a ochraně zdraví, seznámení s pracovním, požárním a evakuačním řádem pracoviště.2. Výroba ocelového drátu a jeho technologické vlastnosti. Způsoby měření, orýsování, dělení a ohýbání drátu. Vytvoření drátěného modelu prostorového tělesa.3. Technologický postup měkkého pájení kovů aplikovaný při realizaci modelu tělesa z ocelového drátu.4. Výroba a technologické vlastnosti tenkých plechů. Nácvik senzomotorických dovedností orýsování, měření a stříhání plechu a jejich procvičovaní při realizaci rozvinutého pláště prostorového tělesa.5. Povrchová úprava plechů pokovováním. Technologický postup při ručním ohýbání plechu.6. Technologický postup měkkého pájení pozinkovaného plechu.7. Ruční řezání kovů. Nářadí, pomůcky a jejich technické a technologické parametry.8. Pilování kovů. Ruční pilníky, jejich konstrukce a způsoby použití.9. Sekání kovů. Nářadí, pomůcky pro ruční sekání a jejich technologické parametry.10. Ruční vrtání kovů. Nástroje, nářadí a pomůcky používané pro ruční vrtání.11. Spojování kovů nýtováním. Druhy nýtů, příprava materiálů pro nýtování. Technologický postup ručního nýtování.12. Ochrana kovů proti korozi. Nátěrové prostředky, postupy při povrchové úpravě kovů.13. Zápočtový test.

Získané způsobilosti

Studenti získájí kompetence k učení, zdokonali své senzomotorické dovednosti potřebné pro ruční opracování kovů

Literatura

Tůma, J. Pracujeme s elektrickým ručním nářadím: obrábění dřeva a dalších materiálů. Praha, 1999. ISBN 80-7169-723-0.Outrata, J. Technologie ručního zpracování kovů. Praha, 1982. Frischnerz, A., Skop, P. Technologie zpracování kovů. Praha, 1996. Bendix, F. Učíme se pracovat s kovem. Praha, 1968.

Požadavky

Velmi dobře realizované náměty s velmi dobrou úrovni jednotlivých prac. operací a také technickou dokumentací k výrobkům. Stanovené požadavky splnit v zapsaném předmětu v doporučeném ročníkuHodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

Mgr. Václav Tvarůžka, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Jan Šubert, Ph.D.Mgr. Václav Tvarůžka, Ph.D.