Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologická praktika 3 (KPV / 3PRK3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / 3PRK3 - Technologická praktika 3, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:1 Seznámení s náplní učiva a požadavky k udělení zápočtu, bezpečnostní předpisy pro ochranu před nebezpečným dotykovým napětím, základy první pomoci při úrazu elektrickým proudem, požární rizika, provedení písemného záznamu o školení.2 Pájení v elektrotechnice a elektronice, praktické sestavení pájeného zadaného obvodu s odporů, vypočet spájeného odporového obvodu, změření výsledného odporu, porovnání výsledků, ověření I. a II. Kirchhoffova zákona.3 Měření proudů a napětí s využitím stavebnic RC Didactics Systems, měření V - A charakteristiky vybraných žárovek, seznámení s vybranými měřícími přístroji, základní teorie, zpracování výsledků.4 Přímé a nepřímé měření odporů s využitím moderních měřících přístrojů, základní teorie, zpracování výsledků.5 Měření kapacit přímou a nepřímou metodou, základní teorie, zpracování výsledků.6 Měření a výpočty děliče napětí (pomocí el. stavebnice RC Didactics Systems), základní teorie, zpracování výsledků.7 Ověření platnosti Theveninova teorému pomocí el. stavebnice RC Didactics Systems, zpracování výsledků.8 Sestavení stejnosměrných lineárních obvodů se dvěma zdroji pomocí el. stavebnice RC Didactics Systems, změření hodnot a zpracování výsledků, ověření metody smyčkových proudů.9 Měření vlastní indukčnosti cívek s jádrem a bez jádra, základní teorie, zpracování výsledků.10 Akumulátorové články, měření účinnosti, základní teorie, zpracování výsledků.11 Měření RLC v obvodu střídavého proudu s použitím el. stavebnice RC Didactics Systems, základní teorie, zpracování výsledků.12 Návštěva výstavy s elektrotechnickou tématikou, zpracování seminární práce o vystavované tématice s přínosem pro obor.13 Uzavření a vyhodnocení seminárních prací a posouzení splněných povinností k udělení zápočtu (při splnění všech studijních podmínek může být udělen zápočet).

Získané způsobilosti

- student se bude umět oreintovat v praktických činnostech zapojení elektrických obvodů a ověřování fyzikálních zákonů- bude umět samostatně vypracovat podkladovou dokumentaci

Literatura

Haberle, H. a kol. Průmyslová elektronika a informační technologie. Praha, 2003. ISBN 80-86706-04-4.Tkotz, k. a kol. Příručka pro elektrotechnika. EUROPA SOBOTÁLES. Praha, 2002. ISBN 80-86706-00-1.Blahovec, A. Elektrotechnika I. Praha, 2002. ISBN 80-86073-90-4.Blahovec, A. Elektrotechnika II. Praha, 2003. ISBN 80-7333-013-X.

Požadavky

1 Odevzdání všech zadaných seminárních prací (seminární práce obsahuje teorii zadané problematiky, původní výsledky měření, tabulky, grafy, vyhodnocení).2 Ústní pohovor k některému tématu seminární práce (student náhodně vybere jednu seminární práci , kterou teoreticky vysvětlí)Hodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.