Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická zájmová činnost (KPV / 3TEZC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / 3TEZC - Technická zájmová činnost, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přednáška: Chápání volného času, funkce volného času.2. Přednáška: Tvořivost, tvořivá činnost, tvůrčí potenciál.3. Přednáška: Fáze tvořivého procesu, znaky tvořivých schopností, metody rozvoje tvořivých dovedností.4. Přednáška: Konstrukční materiály, jejich vlastnosti a využití v technické zájmové činnosti.5. Přednáška: Modelovací hmoty používané v zájmové činnosti6. Přednáška: Kritéria hodnocení modelů, soutěžní přehlídky a pravidla hodnocení.1. - 2. Cvičení: Realizace modelu letadla na gumový pohon.3. - 4. Cvičení: Práce s moduritem, modelování hlavy maňáska.5. - 6. Cvičení : Řešení jednoduchých technických problémů a jejich modelování.7. Cvičení : Realizace plastikového modelu.

Získané způsobilosti

studenti budou schopni analyzovat jednoduché tech. problémy a nacházet jejich alternativní řešení

Literatura

Hlavsa, J. Psychologické metody výchovy k tvořivosti. Praha, 1986. Hlavsa, J. Psychologické metody výchovy k tvořivosti. Praha, 1986. Šorel, V. Svět letadel. Praha, 1989. Krušpán, I. Technická zájmová tvorivá činnost. Zvolen, 1986. Petrová, A. Tvořivost v teorii a praxi. Praha, 1999. ISBN 80-86226-05-0.Talyzinová, N. F. Utváření poznávacích činností žáka. Praha, 1988. Kupka, F. Plastikové modelářství. Praha, 1981. Konvička, J. Tvoříme z dřeva. Praha, 1976. Konvička, J. Tvoříme z kovu. Praha, 1975. Tůma, J. Zájmové kroužky automobilového modelářství. Praha, 1987.

Požadavky

Zhotovení funkčního modelu technického problému včetně technické dokumentace a prac. postupu.Vzorové zpracování modelu letadla s gumovým pohonem a jeho funkční předvedení.Vytvoření maňáska s hlavou z moduritu.Vypracování seminární práce s tématikou tvořivost a její podpora v zájmové oblasti. Zkouška ústní - správné odpovědi na 2 ze 3 volených otázek.Hodnocení:100-91 bodů výborně90-71 bodů velmi dobře70-51 dobře50-0 bodů nevyhověl

Garant

Mgr. Václav Tvarůžka, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Jan Šubert, Ph.D.Mgr. Veronika ŠvrčinováPaedDr. Jan Šubert, Ph.D.Mgr. Veronika ŠvrčinováMgr. Václav Tvarůžka, Ph.D.