Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (KPV / BBOZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / BBOZP - Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň přednášky 1: (4 hodiny)ZÁKONY A VYHLÁŠKY- základní povinnosti zaměstnanců a vedoucích pracovníků ve vztahu k bezpečnosti práce- základní povinnosti zaměstnavatelů při zajišťování péče o bezpečnost a ochranu zdraví při práci- kdo vykonává státní odborný dozor nad bezpečností práce- činnosti inspektorátu bezpečnosti práce- k jakým úkonům jsou orgány státního dozoru oprávněny- norma a co poskytuje- vybrané pojmy z vyhlášky čís. 50/1978 Sb.BEZPEČNOST A PRVNÍ POMOCNáplň přednášky 2: (4 hodiny)OCHRANA PŘED ÚRAZEM ELEKTRICKOU ENERGIÍ- rozdělení napětí- druhy ochran- ochrana před nebezpečným dotykem živých částí- ochrana před nebezpečným dotykem neživých částíBEZPEČNOST PRÁCE- povinnosti zaměstnanců ve vztahu k bezpečnosti práce- povinnosti zaměstnavatelů ve vztahu k bezpečnosti práceZÁSADY BEZPEČNÉ PRÁCE A OBSLUHY ZAŘÍZENÍ- bezpečnost práce při provozu všech druhů ručního elektrického nářadí- zásady bezpečné práce při strojním obrábění dřeva- zásady bezpečné práce při obsluze kotoučových pil- zásady bezpečné práce při manipulaci s materiálem

Získané způsobilosti

- orientace v základních pojmech v oblasti BOZP- aplikace pojmů BOZP v praxi a ve vyučovacím procesu

Literatura

ŠUBRT, B a KOL. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci. ANAG, 2004. ISBN 80- 7263-172-.DANDOVÁ, E. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci v otázkách a odpovědích. ASPI, 2004. ISBN 80-735-007-6.Rudolf, L. BOZP ve školských zařízeních. OU: Ostrava, 2013. ISBN 978-80-7464-374-3.Rudolf, L. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci. Ostrava: PdF, 2004. ISBN 80-7042-358-7.ŽILA, B., DORDA, S. Bezpečnostní předpisy pro činnost na elektrických zařízeních. ORBIS PICTUS, 1998.

Požadavky

- účast na přednáškách 50%- úspěšné zvládnutí zápočtového testu Hodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.