Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dílenská praktika (KPV / BDPRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / BDPRA - Dílenská praktika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Poučení o bezpečnosti práce a ochraně zdraví, seznámení s pracovním, požárním a evakuačním řádem pracoviště.2. Výroba ocelového drátu a jeho technologické vlastnosti. Způsoby měření, orýsování, dělení a ohýbání drátu. Technologický postup měkkého pájení kovů aplikovaný při realizaci modelu tělesa z ocelového drátu.3. Výroba a technologické vlastnosti tenkých plechů. Nácvik motorických dovedností orýsování, měření a stříhání plechu a jejich procvičovaní při realizaci rozvinutého pláště prostorového tělesa. Technologický postup při ručním ohýbání plechu. Povrchová úprava plechů pokovováním.4. Ruční řezání kovů. Nářadí, pomůcky a jejich technické parametry.Pilování kovů. Ruční pilníky, jejich konstrukce a způsoby použití. Sekání kovů. Nářadí, pomůcky pro ruční sekání. Ruční vrtání kovů. Nástroje, nářadí a pomůcky používané pro ruční vrtání. Spojování kovů nýtováním. Druhy nýtů, příprava materiálů pro nýtování. Technologický postup ručního nýtování.

Získané způsobilosti

Studenti získají způsobilost navrhnout a realizovat model plechového auta, drátěného geometrického tělesa, funkčního modelu technického zařízení.

Literatura

Frischherz, A., Skop, P. Technologie zpracování kovů. Praha: SNTL, 1996. Bendix, F. Učíme se pracovat s kovem. Praha: SNTL, 1961.

Požadavky

Praktické vytvoření zadaných modelů z kovu, dřeva, plastu na velmi dobré úrovni.Zpracování technické dokumentace k modelům. Znalost názvosloví dílenského nářadí.Hodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

PaedDr. Jan Šubert, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Jan Šubert, Ph.D.