Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná pedagogika 2 (KPV / BOPE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / BOPE2 - Obecná pedagogika 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Výchova a její charakteristika. Faktory působící na rozvoj jedince.- Znaky, význam, cíle a funkce výchovy.- Složky výchovy- jejich třídění a klasifikace.- Konkretizace cílů výchovy a jejich specifika v jednotlivých složkách výchovy.- Učitel a jeho pedagogické kompetence- Žák v procesu výchovy a jeho sebevýchova.- Organizační formy výchovy.- Výchova mimoškolská, rodinná, podniková, komerční, distanční.- Metody a prostředky výchovy.- Vzdělávací politika a systém výchovy a vzdělávání v ČR.

Získané způsobilosti

Student získá:- schopnost charakterizovat výchovu a faktory působící na jedince- schopnost vysvětlit znaky, význam, cíle a funkce výchovy- schopnost klasifikovat složky výchovy- schopnost konkretizovat cíle výchovy a jejich specifika v jednotlivých složkách výchovy- schopnost vymezit pedagogické kompetence učitele- schopnost charakterizovat výchovu mimoškolskou, rodinnou, podnikovou, komerční a distanční- schopnost aplikovat metody a prostředky výchovy

Literatura

Průcha, J. Moderní pedagogika. Praha: Portál, 2000. MALACH, J. Školní pedagogika. Ostrava: Ostravská univerzita, 2002. Malach, J. Teorie a metodika výchovy. OU, 2004. ISBN 80-7042-374-9.Průcha, J. Vzdělávání a školství ve světě. Praha: Portál, 2000. Malach, J. Základy pedagogiky. OU, 2003. ISBN 807042-203-9.

Požadavky

- docházka na tutoriály- aktivní účast na tutoriálech- aktivní účast při řešení úkolů- příprava na zkoušku- absolvování ústní zkouškyHodnocení:100-91 bodů výborně90-71 bodů velmi dobře70-51 dobře50-0 bodů nevyhověl

Garant

doc. PhDr. Josef Malach, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Josef Malach, CSc.