Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD systémy (KPV / BPCAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / BPCAD - CAD systémy, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, základní pojmy, principy počítačového grafického zobrazení, úvod do obsluhy AutoCADu.Základy kreslení v AutoCADu - typy čar, úsečky, kružnice.Základy kreslení v AutoCADu - obdélníky, polygony.Základy kreslení v AutoCADu - oblouky, elipsy.Základy kreslení v AutoCADu - eliptické oblouky, prstence, body, konstrukční čáry.Šrafování, funkce pro řízení obrazovky, pomůcky pro přesné kreslení (souřadnice, orto, rastr, krok).Pomůcky pro přesné kreslení - uchopovací mody.Uchopovací mody, křivky, multičáry.Booleovské operace, práce v hladinách.Úpravy objektů.Úpravy objektů.Zpracování textu.Udělení zápočtu.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost základů teorie CAD systémů a trendů vývoje technické grafiky- dovednost pracovat se systémem AutoCAD na základní uživatelské úrovni- schopnost využívat AutoCAD ve své profesi

Literatura

FOŘT, P., KLETEČKA, J. AutoCAD 2006. Praha: Computer Press, 2006. ISBN 80-251-1014-1.FOŘT, P., KLETEČKA, J. Autodesk Inventor. Praha: Computer Press, 2007. ISBN 80-251-1773-6.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních (80 %) nebo zápočtový testOdevzdání čtyř zadaných programůHodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

Ing. Pavel Dostál, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Dostál, Ph.D.