Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD systémy (KPV / CADSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / CADSY - CAD systémy, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, základní pojmy, principy počítačového grafického zobrazení, úvod do obsluhy AutoCADu.2. Základy kreslení v AutoCADu - typy čar, úsečky, kružnice.3. Základy kreslení v AutoCADu - obdélníky, polygony.4. Základy kreslení v AutoCADu - oblouky, elipsy.5. Základy kreslení v AutoCADu - eliptické oblouky, prstence, body, konstrukční čáry.6. Šrafování, funkce pro řízení obrazovky, pomůcky pro přesné kreslení (souřadnice, orto, rastr, krok).7. Pomůcky pro přesné kreslení - uchopovací módy.8. Uchopovací módy, křivky, multičáry.9. Booleovské operace, práce v hladinách.10. Úpravy objektů.11. Úpravy objektů.12. Zpracování textu.13. Udělení zápočtu.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost základů teorie CAD systémů a trendů vývoje technické grafiky,- dovednost pracovat se systémem AutoCAD na základní uživatelské úrovni,- schopnost využívat AutoCAD ve své profesi,- kompetence - informační technologie.

Literatura

FOŘT, P., KLETEČKA, J. AutoCAD 2006. Praha: Computer Press, 2006. ISBN 80-251-1014-1.FOŘT, P., KLETEČKA, J. Autodesk Inventor. Praha: Computer Press, 2007. ISBN 80-251-1773-6.

Požadavky

aktivní účast na cvičeníchsamostudiumtrénink dovedností při práci se systémem AutoCADsamostatné vypracování šesti zadaných programůHodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

Ing. Pavel Dostál, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Dostál, Ph.D.