Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika 2 (KPV / DIDA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / DIDA2 - Didaktika 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přednáška: Význam a poslání oborové didaktiky. Cíle a úkoly technického vzdělávání žáků ZŠ.2. Přednáška: Technické myšlení a jeho znaky, technická představivost a tvořivost.3. Přednáška: Technická výchova a technické práce žáků ZŠ.4. Přednáška: Technické úkoly a jejich specifické zaměření.5. Přednáška: Didaktické zásady specificky využívané v technickém vzdělávání žáků.6. Přednáška: Základní typy písemných příprav na vyučování, vymezování učiva, stanovení a formulace výukových cílů.7. Přednáška: Didaktické postupy při vytváření senzomotorických dovednosti žáků.1. Cvičení: Seznámení s pedagogickou dokumentaci, didaktická analýza tématických celků a obsahu učiva 6.a 7. roč. Stanovení úkolů jednotlivým studentům s cílem jejich didaktického zpracování a praktického předvedení.2. - 6. Cvičení : Praktické předvedení vedení výuky jednotlivými studenty, rozbor, hodnocení a návrhy na zdokonalení.

Literatura

Mošna, F. Didaktika technické výchovy. SPN Praha, 1992. ŠKÁRA, I. Úvod do teorie technického vzdělávání a technické výchovy žáků. Masarykova univerzita Brno, 19 93. ŠTECH, S., KUČERA, M. Alternativní didaktické postupy. UK Praha, 1991. TUREK, I. Didaktika technických predmetov. SPN Bratislava, 1990. MAŇÁK, J. Nárys didaktiky. MU, Brno, 1990 . &, &. Lerner,I.J. Didaktické základy metod výuky. Praha,1986.

Požadavky

Vypracování 5 vzorových příprav na vyučování a jejich úspěšné obhájení Hodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

PaedDr. Jan Šubert, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Jan Šubert, Ph.D.