Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika 3 (KPV / DIDA3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / DIDA3 - Didaktika 3, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přednáška: Plánování učiva , konstrukce učiva , mezipředmětové vazby.2. Přednáška: Vymezování vzdělávacích cílů, taxonomie cílů a úloh.3. Přednáška: Etapy vytváření motorických dovedností. Změny žákovy činnosti v průběhu vytváření dovedností.4. Přednáška: Poznatky, znalosti, vědomosti, učení a jeho fáze, korekce v učebním procesu5. Přednáška: Metody a jejich uplatnění v jednotlivých etapách vyučování.6. Přednáška: Materiální didaktické prostředky a jejich funkce.1. Cvičení: Seznámení s pedagogickou dokumentaci, didaktická analýza tématických celků a obsahu učiva 8.a 9. roč. Stanovení úkolů jednotlivým studentům s cílem jejich didaktického zpracování a praktického předvedení. Určení obsahového zaměření učební pomůcky pro technickou výchovu .2. - 5. Cvičení : Praktické předvedení vedení výuky jednotlivými studenty, rozbor, hodnocení a návrhy na zdokonalení.6. Cvičení : Prezentace učební pomůcky s popisem jejího funkčního a didaktického zpracování.

Literatura

&. MOŠNA, F. Didaktika technické výchovy. SPN Praha, 1992. LERNER, I.J. Didaktické základy metod výuky. Praha, 1986. ŠKÁRA, I. Úvod do teorie technického vzdělávání a technické výchovy žáků. Masarykova univerzita Brno, 19 93. ŠTECH, S., KUČERA, M. Alternativní didaktické postupy. UK Praha, 1991. TUREK, I. Didaktika technických predmetov. SPN Bratislava, 1990. MAŇÁK, J. Nárys didaktiky. MU, Brno, 1990 ČERNOCHOVÁ, M. a kol. Využití počítače při vyučování, Portál Praha, 1998. JEŘÁBEK, J. a kol. Vzdělávací program Základní škola. MŠMT ČR Fortuna Praha, 1996 KOL. Praktické činnosti - Práce s počítačem pro 6. - 9. ZŠ. Fortuna, 1997 PAŘÍZEK, V. Obsah vyučování. PdF OU Praha, 1998 . &, &.

Požadavky

Vytvoření didaktické pomůcky na zvolené téma a její praktické předvedení a úspěšné obhájeníHodnocení:100-91 bodů výborně90-71 bodů velmi dobře70-51 dobře50-0 bodů nevyhověl

Garant

PaedDr. Jan Šubert, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Jan Šubert, Ph.D.