Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika technických praktik (KPV / DITEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / DITEP - Didaktika technických praktik, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program cvičení1. Seznámení s náplní učiva a požadavky k udělení zápočtu. Bezpečnostní předpisy pro ochranu před nebezpečným dotykovým napětím, základy první pomoci při úrazu elektrickým proudem, požární rizika. Provedení písemného záznamu o školení.2. Seminární práce 1: Měření proudu a napětí na vybraném elektrickém obvodu. Student (ka) samostatně navrhne zapojení elektrického obvodu, vytvoří metodiku úlohy (tabulky, postup, úkol), vytvoří a navrhne didaktické návody pro vysvětlení problému úlohy žákům na základní (střední) škole.3. Seminární práce 2: Měření kapacit. Student (ka) samostatně navrhne zapojení a postup měření kapacit, vytvoří metodiku úlohy (tabulky, postup, úkol), vytvoří a navrhne didaktické návody pro vysvětlení problému úlohy žákům na základní (střední) škole.4. Seminární práce 3: Stavebnice elektronického obvodu, kterou si student (ka) vybírá dle zájmu samostatně. Elektronický obvod student (ka) sestaví a oživí jeho funkci a vytvoří metodické a didaktické návody pro vysvětlení problému úlohy žákům na základní (střední) škole. V rámci souvislé pedagogická praxe si student (ka) ověří ve výuce své metodické a didaktické návody k dané úloze.5. Práce na seminární práci 36. Práce na seminární práci 37. Práce na seminární práci 38. Souvislá pedagogická praxe9. Souvislá pedagogická praxe10. Souvislá pedagogická praxe11. Souvislá pedagogická praxe12. Souvislá pedagogická praxe13. Uzavření a vyhodnocení seminárních prací a posouzení splněných povinností k udělení zápočtu.

Literatura

&. BLAHOVEC A.: Elektrotechnika I, Informatorium, 2002, ISBN 80-86073-90-4 BLAHOVEC A.: Elektrotechnika II, Informatorium, 2003, ISBN 80-7333-013-X BLAHOVEC A.: Elektrotechnika III-příklady a úlohy, Informatorium, 1984, ISBN 80-860-73-50-5 Kol. autorů: Elektrotechnická měření, BEN, 2002 LÁNÍČEK R.: Elektronika - obvody, součástky, děje, BEN, 1998, ISBN 80-86056-25-2 MIKOŠEK M.: Základy elektroniky a výpočetní techniky, učebnice PDF-OSU, 1986 KLAUS TKOTZ a KOL.: Příručka pro elektrotechnika, Europa Sobotáles, 2002, ISBN 80-86706-00-1 BEZDĚK M.: Elektronika I, učebnice, KOPP, 2003, ISBN 80-7232-171-4 . &, &.

Požadavky

Povinná účast na cvičeních.Odevzdání zadaných seminárních prací.Ústní pohovor k závěrečné seminární práci, kde student teoreticky tuto práci formou prezentace vysvětlí.Poznámka:V případě, že student bude v rámci výuky na studijním pobytu (např. SOCRATES - ERASMUS) a bude navštěvovat předmět podobného zaměření, může potom žádat o uznání tohoto předmětu. Hodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.