Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historie techniky (KPV / HI2EC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / HI2EC - Historie techniky, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení - seminární forma1 Zadání semestrální práce2 Metodické pokyny ke zpracování práce.3 - 8 Konzultace k vypracování práce, apretace kontrolních listů prací9 - 14 Obhajoby a hodnocení semestrálních prací15 Zápočty

Získané způsobilosti

Student bude způsobilý se orientovat v technických a technologických souvislostech vývoje lidského společenství a utváření historie civilizací.

Literatura

PATURI, R. F. Kronika techniky. Praha, 1994. Kolektiv. Encyklopedie vědění lidstva - převratné objevy a vynálezy. Rebo, Praha, 2008. ISBN 978-80-255-0074-3.Wiener, N. Kybernetika a společnost. Praha: NČAV, 1963. Bernal, J. K. Věda v dějinách I a II. Praha, 1960. Dluhoš,J. Vybrané kapitoly z dějin techniky. Ostrava, 1996.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a splnění jednoho úkolu na vybrané téma ústní či písemnou formo. Vypracování seminární práce.Hodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

Ing. Miroslav Vala, CSc.

Vyučující

Ing. Miroslav Vala, CSc.