Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra a hračka (KPV / HRAHR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / HRAHR - Hra a hračka, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vstup do komplexní problematiky světa hry a hračky (historický, biologický, matematický, filosofický, pedagogický, psychologický pohled)Hra a hračka v proměnách času, české lidové hračkySmysl a význam hry a hračky ve vývoji člověkaInspirativní podněty reformních pedagogů ke he a hračceCharakteristika dětské hry ve vztahu k jiným oblastem života (k práci, učení, umění, technice)Diagnostika a terapie prostřednictvím hry a hračkyPříklady didaktické aplikace hry a hračky v práci vychovatelů a speciálních pedagogůSmysl a funkce hry a hračky v dnešní společnostiPraktické cvičení -realizace "tangramu" a jeho didaktické využití v praxiPraktické cvičení - Konstrukční hry s vlnitou lepenkouPraktické cvičení - "Hra jako prostor pro experimenty a kreativitu"

Získané způsobilosti

" vytvoří si komplexní představu o hře a hračce a jejím pojetí v různých oblastech života" orientují se na trhu hraček, dokáže kriticky hodnotit hračky podle předem daných kritérií" dokáže reagovat na potřeby vychovatelské praxe a vybrat i samostatně zhotovit vhodnou hru nebo hračku" graficky přehledně dokumentuje pracovní postup zhotovení hračky" dokáže vybírat z bohatého repertoáru her podle aktuálních potřeb dětí v rámci mimoškolních aktivit

Literatura

Mišurcová, V. Hra a hračka v životě dítěte. Praha, 1980. Jirásek, J. Hrajeme si doopravdy. Praha, 1983. Čáp, J. Rozvíjení osobnosti a způsob výuky. Praha, 1996. ISBN 80-85866-15-3.Langmeier,J.,Krejčířová,D. Vývojová psychologie. Grada, 1998. Fink,E. Hra jako symbol světa. Praha, 1993. ISBN 22-023-93.Calois,R. Hry a lidé. Praha, Odeon, 1998. ISBN 01-029-93.Wiliams, A.r. Od báboviček k magnetům. Praha, 1996.

Požadavky

" aktivní účast ve cvičeních" splnění zadaných teoretických i praktických úkolůrealizace průzkumu na trhu hraček dle požadovaných kritérií a písemný záznam výsledkůHodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

PaedDr. Hana Vaňková, CSc.

Vyučující

PaedDr. Hana Vaňková, CSc.