Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematicko - fyzikální praktikum (KPV / MAFYP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / MAFYP - Matematicko - fyzikální praktikum, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program cvičení1 Seznámení s náplní učiva v jednotlivých cvičeních a podmínek k udělení zápočtu. Úvodní test znalostí učiva z MA-FY ze střední školy.2 Algebraické výrazy I. - operace s mnohočleny, rozklady mnohočlenů. Aplikace na MA - FY příkladech a zadání seminární práce.3 Algebraické výrazy II. - úpravy algebraických výrazů, výrazy s mocninami a odmocninami. Aplikace na MA - FY příkladech a zadání seminární práce.4 Soustavy lineárních rovnic, metody řešení, Cramerova metoda. Aplikace na MA - FY příkladech a zadání seminární práce.5 Kvadratické rovnice - metody a postupy řešení. Aplikace na MA - FY příkladech a zadání seminární práce.6 Exponenciální a logaritmické funkce, druhy logaritmických funkcí. Aplikace na MA - FY příkladech a zadání seminární práce.7 Logaritmus čísla a exponenciální a logaritmické rovnice. Aplikace na MA - FY příkladech a zadání seminární práce.8 Aplikace probraných teorií ve cvičeních 2 - 7 na MA - FY příkladech. zadání seminární práce.9 Goniometrické funkce ostrého úhlu, Pythagorova věta. Aplikace na MA - FY příkladech a zadání seminární práce.10 Derivace funkce. Jednoduché aplikace na příkladech. Zadání seminární práce.11 Určitý integrál, základní metody řešení. Jednoduché aplikace na příkladech. zadání seminární práce.12 Aplikace probraných teorií ve cvičeních 9 - 11 na MA - FY příkladech. zadání seminární práce.13 Závěrečný zápočtový test znalostí, odevzdání programů a posouzení splněných povinností k udělení zápočtu.(při splnění všech studijních podmínek může být udělen zápočet)

Literatura

&. JIRÁSEK F. a kolektiv: Sbírka úloh z matematiky, 1. část, PROMETHEUS, 2002, ISBN 80-85849-55-0 JIRÁSEK F. a kolektiv: Sbírka úloh z matematiky, 2. část, PROMETHEUS, 1999, ISBN 80-7196-012-8 BLAHOVEC A., STAŇKOVÁ V.: Sbírka příkladů a úloh ze základů elektrotechniky, SNTL, 1984 BROŽKOVÁ A.: Cvičení z matematické analýzy, 1. díl, Ostrava: OSU, 2001, ISBN 80-7042-083-9 PETÁKOVÁ J.: Matematika, PROMETHEUS, 2001, ISBN 80-7196-099-3 . &, &.

Požadavky

1 Účast na cvičeních minimálně 80 % (10 účastí ze 13)2 Odevzdání všech seminárních prací(program obsahuje 10 vypočtených příkladů z učiva příslušného cvičení, příklady si student z literatury vybírá sám, v případě zpracování dvou příkladů v prezentačním programu Power Point, stačí v seminární práci uvést 5 vypočtených příkladů ) 3 Úspěšné zvládnutí závěrečného zápočtového testu (10 příkladů po 1 bodu, student musí získat alespoň 5 bodů) Hodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Vyučující

Mgr. Václav Tvarůžka, Ph.D.