Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Automatizace (KPV / MAUTT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / MAUTT - Automatizace, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Řízení a regulaceZákladní pojmy a veličiny, charakteristické znaky řízení.RegulaceZákladní pojmy a veličiny, nespojité regulátory, spojité regulátory elektrické, pneumatické, hydraulické.Prostředky pro získávání informaceMěřící řetězec se snímači, snímače polohy, rychlosti, zrychlení, síly, tlaku, průtoku, stavu hladiny, teploty, fyzikálních a chemických vlastností kapalin a plynů, optických a magnetických veličin.Prvky pro zpracování informaceZesilovače, členy pro logické a matematické operace, ústřední regulační členy (regulátory), prostředky ovládání.Akční prvkyPohony, regulační orgány.Programovatelné automatyZákladní funkce a činnost programovatelného automatu.

Získané způsobilosti

studenti získají způsobilost orientovat se v názvosloví a základních automatizačních prvcích a z teorie řízení.

Literatura

Beneš, P. Automatizace a automatizační technika. Praha: Computer Press, 2000. Tkotz, k. a kol. Příručka pro elektrotechnika. EUROPA SOBOTÁLES. Praha, 2002. ISBN 80-86706-00-1.Bernard, J. a kol. Od logických obvodů k mikroprocesorům. Praha: SNTL, 1996. Haberle, H. a kol. Průmyslová elektronika a informační technologie. Praha, 2003. ISBN 80-86706-04-4.Láníček, R. Elektronika - obvody, součástky, děje. 1998. ISBN 80-86056-25-2.Mikošek, M. Základy elektroniky výpočetní techniky. 1986.

Požadavky

Účast na tutoriálech 80%Vypracování zadaných seminárních pracíZkouška (písemná a ústní)Znalosti z předchozího studia předmětů elektrotechniky a elektronikyHodnocení:100-91 bodů výborně90-71 bodů velmi dobře70-51 dobře50-0 bodů nevyhověl

Garant

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.