Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrotechnika a elektronika (KPV / MELTE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / MELTE - Elektrotechnika a elektronika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Elektrické strojeZákladní fyzikální principy, elektrické stroje točivé (motory, generátory), elektrické stroje netočivé (transformátory).Elektrické přístrojeZákladní principy a funkce, vypínače, odpojovače, uzemňovače, odpínače, bleskojistky, měřící transformátory a další moderní přístroje.ElektroenergetikaElektrárny, transformační stanice, přenosové sítě.Výkonová elektronikaZákladní pojmy, usměrňovače, měniče, síťové zdroje, elektrické pohony.Měřící technikaPrincipy a funkce různých druhů měřících přístrojů (analogové, číslicové). Použití měřících přístrojů v praxi a laboratořích.Výpočetní technikaZákladní pojmy výpočetní techniky, počítače, internet, počítačové sítě.

Získané způsobilosti

Studenti budou způsobilí dobře se orientovat ve výkonové elektronice, měřící a výpočetní technice.

Literatura

Haberle, H. a kol. Průmyslová elektronika a informační technologie. Praha, 2003. ISBN 80-86706-04-4.Tkotz, k. a kol. Příručka pro elektrotechnika. EUROPA SOBOTÁLES. Praha, 2002. ISBN 80-86706-00-1.Bezděk, M. Elektronika 1. 2003. ISBN 80-7232-171-4.Bernard, J. a kol. Od logických obvodů k mikroprocesorům. Praha: SNTL, 1996. Láníček, R. Elektronika - obvody, součástky, děje. 1998. ISBN 80-86056-25-2.Mikošek, M. Základy elektroniky výpočetní techniky. 1986.

Požadavky

Účast na tutoriálech 80%Vypracování zadaných seminárních pracíZkouška (písemná a ústní)Znalosti z předchozího studia předmětů elektrotechniky a elektroniky, seminární práce na zadané téma.Hodnocení:100-91 bodů výborně90-71 bodů velmi dobře70-51 dobře50-0 bodů nevyhověl

Garant

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Rudolf, Ph.D.