Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra a hračka (KPV / MSHHR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / MSHHR - Hra a hračka, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vhled do světa hry a hračky2. Prezentace různých pohledů a pojetí v teorii hry3. Hra a hračka v proměnách času i místa4. Tangram, jeho zhotovení a ověření ve hře5. Hra a hračka ve vývoji člověka6. Hra a hračka v alternativní pedagogice7. Charakteristika dětské hry8. Příklady klasifikace her a hraček9. Konstrukční hra s vlnitou lepenkou10. Diagnostika a terapie prostřednictvím hry a hračky12. Hra jako prostor pro experimenty a kreativitu13. Smysl a funkce hry a hračky v multimediální společnosti

Získané způsobilosti

Jednoznačně a jasně pojmenuje pedagogický problém v problematice hry a hračky ve vztahu k edukační realitě v konkrétních podmínkách dané mateřské školy. Orientuje se v odborné pedagogické terminologii oboru s přesahem do ostatních vědních oborů. Rozvíjí dovednost kompilace při práci s odborným textem. Formuluje a prezentuje své návrhy řešení pedagogického problému v otázkách teoretického východiska z odborné literatury a dostupných materiálů. Dokáže formulovat otázku pro konkrétní pomoc oborového didaktika.

Literatura

SOBOTKOVÁ, D., DITTRICHOVÁ, J. Hra ve vývoji dětí v prvním roce života: význam hry v raném věku, úloha rodičů ve hře dítěte, vývoj hry od narození do 12 měsíců, individuální rozdíly u dětí, hra s tátou, proč si některé děti nehrají?. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1137-0.Fischer, W. Pojďte si hrát s námi. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1976-4.Fontana, D. Psychologie ve školní praxi. Praha: Portál, 1997. Čáp, J. Rozvíjení osobnosti a způsob výuky. Praha, 1996. ISBN 80-85866-15-3.SOBOTKOVÁ, I. Psychologie rodiny. Praha : Portál, 2001.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích. Návrh a realizace jednoduché hračky pro předškolní děti. Průzkum a hodnocení hraček na současném trhu.Hodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

PaedDr. Hana Vaňková, CSc.

Vyučující

PaedDr. Hana Vaňková, CSc.PaedDr. Hana Vaňková, CSc.