Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe - teorie (KPV / MSOSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / MSOSZ - Pedagogická praxe - teorie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní typy písemných příprav na vyučování, vymezování učiva, stanovení a formulace výukových cílů didaktická analýza učiva. Stanovení cílů hospitace, jejich pozorování a hodnocení. Rozbor hospitačních záznamů

Získané způsobilosti

Studenti získají způsobilost vytvářet písemné přípravy na výuku odborných předmětů s uvedením didaktické analýzy učiva, stanovení kompetencí žáků, realizace průřezových témat.

Literatura

Rys, S. Příprava učitele na vyučování. Praha: SPN, 1975. Palouš. Řízení ve výuce. Praha: KPÚ, 1967. Mojžíšek, L. Vyučovací hodina. Praha: SPN, 1984. Kepka, J. Pedagogická praxe. ZČU Plzeň, 2007. Jesenská, Z. Příprava a analýza výuky. Olomouc: KPU, 1986.

Požadavky

Vypracování vzorové přípravy a hospitačního zápisu z průběhu vyučovací hodiny a hospitaceHodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

PaedDr. Jan Šubert, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Jan Šubert, Ph.D.