Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiály a technologie 1 (KPV / MTEC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / MTEC1 - Materiály a technologie 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. přednáška: Úvod, organizace, kritéria. Historie, stavba a struktura makromolekulárních látek. Rozdělení a příprava plastů. Plasty na bázi přírodních látek.1. cvičení: Surovinová základna plastů - vývojové trendy.2. přednáška: Fenoplasty, aminoplasty, polyethylén, polyprophylén.2. cvičení: Kompozitní materiály.3. přednáška: Polystyren, polyvinylacetát, PVC, fluoroplasty, PMMA, polyamidy a lineární uretany.3. cvičení: Identifikace plastů.4. přednáška: Polykarbonáty, polyestry, epoxidové pryskyřice.4. cvičení: Lepidla a lepení.5. přednáška: Elastomery - kaučuky - silikony.5. cvičení: Nátěrové hmoty a jejich aplikace.6. přednáška: Principy zpracování a obrábění plastů.6. cvičení: Recyklace plastů.

Literatura

&. Dluhoš, J. Materiály a technologie. Ostrava: PdF OU, 1998. Rabb, J. Materiály a člověk. Prava: Encyklop. Dům, 1999. Nutsch, W Příručka pro truhláře. Praha: Sobotáles, 1999. Vaňková, H., Vaněk, V. Technické materiály. Ostrava: PdF OU, 1991. &, &.

Požadavky

- aktivní účast na cvičeních- vypracování a odevzdání seminární práce- zvládnutí učivaUpozorněníPro studující v cizině v rámci Erasmu se podmínky a požadavky k udělení zápočtu a vykonání zkoušky nemění. Termín splnění úkolu lze však přizpůsobit reálným časovým možnostem jednotlivých studentů.Hodnocení:100-91 bodů výborně90-71 bodů velmi dobře70-51 dobře50-0 bodů nevyhověl

Garant

PaedDr. Vladimír Vaněk, CSc.

Vyučující

PaedDr. Vladimír Vaněk, CSc.