Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická praktika 3 (KPV / TE1R3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / TE1R3 - Technická praktika 3, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Školení o bezpečnosti a hygieně a ochraně zdraví při práci, ochrana před úrazem el. energií a základy poskytování první pomoci.2. Pájení v elektronice.3.Chlazení polovodič. součástek4.Polovodičový přechod jeho vlastnosti a měření5. Parametrický stabilizátor napětí se Zenerovou diodou6. Určení pracovního bodu7. Bipolární tranzistor, základní zapojení jako zesilovače8. Realizace jednoduchého zdroje pro napájení el. zařízení a spotřebičů

Získané způsobilosti

Student získá základní dovednosti v aplikaci jednoduchých elektronických zapojení, bude se orientovat v čtení jednoduchých elektronických schémat a umět je realizovat, včetně měření základních obvodvých veličin.

Literatura

Mikošek, M., Sýkora, V. Technické praktikum z elektrotechniky a elektroniky. Ostrava, 1993. Haasz, V., Sedláček, M. Elektrická měření - přístroje a metody. Praha, 2003. ISBN 80-01-02761-7.Křenek. M. a kol. Elektrotechnika kolem nás Praktické činnosti. Fortuna, Praha, 1999. ISBN 80-7168-466-X.Matyáš, V., Zehnula, K., Pala, J. Malá encyklopedie elektrotechniky. Měřící technika. Praha, 1983.

Požadavky

Aktivní účast studenta na výuce, vypracování protokolů z jednotlivých úlohHodnocení:100-51 bodů započteno50-0 bodů nezapočteno

Garant

Ing. Miroslav Vala, CSc.

Vyučující

Ing. Miroslav Vala, CSc.