Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ - Odb. předměty s didaktikou O a S (KPV / USZO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / USZO2 - SZZ - Odb. předměty s didaktikou O a S, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- didaktika odborných předmětů- ekonomie- hospodářská politika- statistika- dějiny hospodářství- veřejná správa- trh práce- zahraniční obchod- diagnostika podniku- ekologická politika- obchodní logistika- finanční gramotnost- BOZP- řízení lidských zdrojů

Získané způsobilosti

Student získá:- schopnost vést a organizovat výuku odborných předmětů na SOU a SOŠ v oblasti obchodu a služeb- schopnost vyučovat odborné předměty ekonomického zaměření- schopnost analyzovat, prognozovat, řídit a hodnotit vyučovací proces- schopnost využívat vzdělávací technologie v podmínkách středních škol

Literatura

Slovák,S. Aktuální problémy trhu práce. Ostrava, OU, 2007. Rudolf, L. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci. Ostrava: PdF, 2004. ISBN 80-7042-358-7.Slovák, S. Dějiny národního hospodářství. Ostrava: OU, 2011. Michalko, M. Diagnostika podniku. Ostrava: OU, 2009. nullHalásková, M. Ekonomika veřejné správy.Učební text pro kombinovanou formu výuky. Ostrava: VŠB-TUO, 2008. Šimíčková,M. Environmentální politika. Ostrava, OU, 2007. Kutlán, I. Hospodářská politika. Ostrava: SOKRATÉS, 2003. ISBN 80-86572-04-8.Svoboda, E., Bečková,V., Švercl, J. Kapitoly z didaktiky odborných předmětů. ČVUT: Praha, 2004. Machková,H.:. Mezinárodní obchodní operace. Praha Grada, 2007. Slavík, M., Miller, I. Oborová didaktika. Praha: ČZU, 2004. BLÁHA, J., KAŇÁKOVÁ, Z., MATEICIUC, A. Personalistika pro malé a střední firmy. Brno: CP Books a.s., 2005. Cameron,R. Stručné ekonomické dějiny světa. Praha, Victoria Publishing, 1996. Šarmanová, J. Úvod do databází. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-225-4.

Požadavky

Je připraveno 40 okruhů, v nichž je spojena aplikace didaktických pojmů a didaktických zásad s odbornou problematikou:statistika, řízení lidských zdrojů, člověk a svět práce, environmentální politika a ochrana životního prostředí, bezpečnost a ochrana zdraví při práci, obchodní logistika, hospodářské dějiny, finanční gramotnost, diagnostika podniku, zahraniční obchod, hospodářská politika a veřejná správa.

Garant

Doc.Dr.Ing. Miroslav Merenda