Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aerobní gymnastika (KTV / 1AERR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 1AERR - Aerobní gymnastika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina, seznámení studentů s obsahem předmětu a se zápočtovými požadavky.2. Současné druhy aerobiku.3. Skladba lekce aerobiku.4. Základní kroky aerobiku a jejich nácvik - low-impact prvky. Důraz na technicky správné provedení prvků.5. Základní kroky aerobiku a jejich nácvik - hi-impact prvky. Důraz na techniku provedení.6. Zapojování prvků do sestav. Metody tvorby choreografií, bloková metoda.7. Posilování v aerobiku.8. Základní kroky step aerobiku. Zásady cvičení, správná technika.9. Body ball - aerobik na velkých míčích.10. Taneční formy aerobiku, MTV dance.11. Pomalé formy - fitness yoga.12. Výstupy studentů.13. Výstupy studentů.

Literatura

JARKOVSKÁ, H. Aerobní gymnastika. 1. vyd. - Praha : Olympia, 1985. JARKOVSKÁ,H., WÁLOVÁ,Z. Gymnastika pro moderní ženu. Praha : Olympia, 1990. ISBN 00-004-0000-0.JARKOVSKÁ,H. Anglické názvosloví a aerobních forem cvičení. Praha:Fit klub H.J., 1995. JARKOVSKÁ, H. Posilování v aerobiku, metodika a didaktika tréninku síly. Met. dopis, 1.vyd. Praha.

Požadavky

" aktivní účast na cvičeních - max. 2 absence" 2 praktické výstupy dle zadání

Garant

Mgr. Barbora Šeděnková

Vyučující

Mgr. Barbora Šeděnková