Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletika (KTV / 1ATLR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 1ATLR - Atletika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia, seznámení s obsahem a zápočtovými požadavky, vstupní diagnostika2. Běžecké disciplíny. Běh na krátké a střední vzdálenosti3. Metodické postupy pro nácvik NS, štafetové předávky4. Překážkové běžecké disciplíny. Metodické postupy při nácviku překážkového běhu5. Skokanské disciplíny. Rozvoj výbušné síly dolních končetin.6. Metodické postupy v nácviku skoku dalekého.7. Metodické postupy v nácviku skoku vysokého8. Vrhačské disciplíny. Rozvoj výbušné síly horních končetin.9. Metodické postupy v nácviku hodu.10. Metodický postup pro nácvik vrhu koulí11. Aplikace atletických činností pro volnočasové aktivity (příprava a organizace orientačního závodu)12. Zdokonalovací trénink a diagnostika - víceboj

Literatura

VÁLKOVÁ,H. Atletika je i hra. 1.vyd. Olomouc:Hanex, 85s., 1992. KNĚNICKÝ,K. a kol. Technika lehkoatletických disciplín. Praha:SPN, 1977. VANDROLOVÁ,D. Základy atletického tréninku dětí a mládeže.In:Millerová,V. aj. Atletika.Příručka pro školení trenérů III.tř.2.vyd. Praha:Olympia. 190 s., 2001. CHOUTKOVÁ,B.aj. Malá škola atletiky. Praha: Olympia, 1991.

Požadavky

˘ Aktivní účast na cvičení min. 80%1 Technické provedení atletických dovedností nízký start 60m překážek štafetová předávka skok daleký skok vysoký vrh koulí hod míček - granátem 2 Atletická výkonnost Muži Ženy 5 - boj (100m, dálka, výška, koule, 1500m/800m), dle pravidel atletiky 2150bodů 1800bodů3 Teoretické znalosti ( formou průběžných testů - min 70% úspěšnost) terminologie atletiky pravidla rozhodování kritická místa techniky 4 Praktické a didaktické znalosti struktura atletického rozcvičování, vedení rozcvičení, praktické výstupy neúčast na praktickém výstupu, znamená neudělení zápočtu Příprava a organizace orientačního závodu, neúčast znamená neudělení zápočtu praktické měření a rozhodování Předmět není možné absolvovat v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).

Garant

PhDr. Danuše Vandrolová, CSc.

Vyučující

Mgr. Marie Valová, Ph.D.PhDr. Danuše Vandrolová, CSc.