Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hry 2 (KTV / 1KHR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 1KHR2 - Hry 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1- Teorie - základní pravidla basketbalu fotbalu (samostudium)Praxe - nácvik útočných a obranných herních činností jednotlivce(HČJ) u vybraných sportů- nácvik herních systémů a kombinací (útočných i obranných)- průpravné hry a cvičení2-Teorie - plnění zápočtových požadavků - písemný test z pravidelPraxe - zdokonalování HČJ, herních systémů a kombinací- principy a aplikace herních systémů- plnění zápočtových požadavků - dovednostní požadavky- organizace turnaje ve zvolené hře

Získané způsobilosti

Absolvent se orientuje v teoretických vědomostech vztahujících se k obsahu hry a jejím pravidlům, zná možnosti ověření těchto znalostí při praktické realizaci, tj. řízení utkání, organizace soutěže dle upravených pravidel. Ovládá herní činností jednotlivce (obranné a útočné pro basketbal, házenou).

Literatura

VELENSKÝ,M. Basketbal: herní trénink, kondiční trénink, technika, taktika. Praha: Grada, 1999. ISBN 80-7169-834-2. KLIMTOVÁ, M., KLIMT, V., TRTÍK, R. Didaktika sportovních her na 2. Stupni ZŠ (skriptum). 1. Vyd. Ostrava: ALEKO, 1992. ISBN 80-7042-062-6.DOBRÝ, L. Didaktika sportovních her. 2. Vyd. Praha: SPN, 1988. ČEGAN, P., KLIMT, V. Inventář manipulačních cvičení pro nácvik basketbalu na ZŠ. 1. vyd. Pomocný učební text Ostrava: PdF KTV, 1994. TÁBORSKÝ, F. Sportovní hry. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0875-2.TÁBORSKÝ, F., SÜSS, V. Sportovní hry II. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1330-6.

Požadavky

Zápočtové požadavky :1) Písemný test z pravidel basketbalu ( z 15 otázek min. 10 správně zodpovězených)2) Předvedení ukázek základních herních činností jednotlivce v basketbalu 3) Příprava turnaje v basketbalu4) Aktivní účast na cvičení (minimálně 50% docházka)

Garant

PhDr. Roman Vala, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Roman Vala, Ph.D.