Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikativní dovednosti (KTV / 1KKOD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 1KKOD - Komunikativní dovednosti, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do předmětu, zápočtové požadavky, vytčení cíle předmětu, vysvětlení způsobu práce v seminářích i přednáškách1) Pojmy komunikace, zásady komunikace, funkce komunikace, obsah komunikace,kontext komunikace, kultura a komunikace, komunikační proces, prostředky komunikace - neverbální, verbální komunikace, vnímání, procesy ovlivňující vnímání, bariéry komunikace, naslouchání, komunikace a motivace, manipulace, asertivita, vyjednávání, přesvědčování, obchodní jednání2) Masová komunikace, prostředky masové komunikace, jednání s médii, aspekty veřejného vystoupení, publikum, tréma, rétorika, historie rétoriky, techniky mluveného projevu, techniky mluveného projevu, výslovnost, členění mluveného projevu, prezentace

Získané způsobilosti

Student si osvojí teoretické informace o základech mezilidské komunikace. V rámci předmětu bude rozvíjet dovednosti spojené s prezentací vlastních názorů v kontextu modelových situací. Student dokáže uplatnit získané získané informace a rozvíjené dovednosti v praxi.

Literatura

Drucker, P. Efektivní vedoucí. Praha: Management Press, 1992. GOLEMAN, D. Emoční inteligence. Praha: Columbus, 1997. ISBN 80-85928-48-5.BERNE, E. Jak si lidé hrají. Litvínov: Dialog, 1992. ISBN 80-85194-51-X.CARNEGIE, D. Úspěch jsi ty, aneb Jak se stát oblíbeným a bohatým. Bratislava : Genezis, 1992. ISBN 80-85220-56-3.HARVEY, CH. Úspěch máte ve vlastních rukou. Praha : SNTL, 1990. ISBN 80-03-00524-8.

Požadavky

Předpokladem přijetí ke zkoušce je vypracování prezentace na zvolené téma. Prezentace bude zpracována v power pointu a bude hodnocena na základě těchto kritérií - jasnost, srozumitelnost, využití informačních zdrojů, neobvyklost, systematičnost, aplikace poznatků o komunikaci. Další informace budou poskytnuty ve výuce. Za prezentaci je možné získat 0-15 bodů. Za aktivní účast ve výuce je možné získat 0-15 bodů. Minimálně je nutné před zkouškou získat 15 bodů. Za zkoušku je možné získat 0-70 bodů. Zkouška proběhne písemnou formou v podobě testu. Test obsahuje otevřené otázky. Jejich počet je 10. Studenti musí clkem získat minimálně 51 bodů. Bodování je následné:0-50 bodů nevyhověl51-70 bodů dobře71-90 bodů velmi dobře91-100 bodů výborněPožadavky na studenta v programu Erasmus:Předmět je možné absolvovat i v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus). Student připraví prezentaci projektu v powerpointu, kterou odevzdá elektronicky v průběhu semestru. Student bude muset výběr tématu konzultovat (alespoň elektronicky) před jeho zpracováním. Požadavky ke zkoušce jsou stejné u všech studentů. Termín konání zkoušky může být upraven po vzájemné domluvě.

Garant

Mgr. Igor Fojtík, Ph.D.