Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy sportovního tréninku (KTV / 1KSPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 1KSPT - Základy sportovního tréninku, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sportovní trénink (obsah, cíle, úkoly, metody, formy, prostředky).2. Sportovní výkon ( struktura, fyziologické funkce a energetické zabezpečení výkonu).3. Zatížení, zatěžování jako základ růstu sportovní výkonnosti.4. Zásady sportovního tréninku, efekty sportovního tréninku.5. Kondiční příprava (stimulace silových schopností).6. Kondiční příprava (stimulace rychlostních schopností).7. Kondiční příprava (stimulace vytrvalostních schopností).8. Kondiční příprava (stimulace koordinačních schopností, pohyblivost).9. Technická, taktická, psychologická příprava.10. Etapy sportovního tréninku.11. Tréninkové cykly (periodizace sportovní přípravy).12. Řízení sportovního tréninku (plánování, evidence tréninku, hodnocení tréninku).13. Zvláštnosti tréninku žen.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu je schopen se orientovat v problematice prostředků a metod kondiční přípravy v rámci sportovního tréninku. Je seznámen se systémem, složkami a etapami sportovního tréninku. Je způsobilý rozvíjet pohybové schopností u dětí a mládeže.

Literatura

DOVALIL, J. Malá encyklopedie sportovního tréninku.. 1.vyd.Praha:Olympia, 1982. nullDOVALIL, J. Výkon a trénink ve sportu. 1.vyd.Praha: Olympia, 2002. ISBN 80-7033-760-5.LEHNERT, M., NOVOSAD, J., NEULS,F. Základy sportovního tréninku. Olomouc: Hanex, 2001. ISBN 80-85783-33-9.

Požadavky

1. Písemná příprava tréninkové jednotky pro zvolenou cílovou skupinu (hodnoceno v rozsahu 0-50 bodů)Před zkouškou může student získat 0 až 50 bodů (viz výše). U zkoušky je možno získat dalších 0 až 50 bodů v písemném testu, který je sestaven z otevřených otázek. Podle součtu bodů jsou studenti hodnoceni:91-100 bodů výborně71- 90 bodů velmi dobře51- 70 bodů dobře0- 50 bodů nevyhověl

Garant

Mgr. David Zahradník, Ph.D.

Vyučující

Mgr. David Zahradník, Ph.D.